berita

Tampal Nota Di Restoran, Linda Onn Mohon Pengunjungnya Sentiasa Berdoa Untuk #MH370

March 11th, 2014 | by Ai
Isu & Kontroversi

s13

Hari ini masuk hari keempat pesawat MAS #MH370 hilang tanpa dikesan dan petanda positif dan berita mengenai penemuannya juga masih belum diketahui hingga kini.

Tidak dinafikan, kejadian kehilangan ini meragut rasa gembira di dalam diri setiap manusia lebih-lebih lagi buat kaum keluarga yang sememangnya mempunyai pertalian rapat dengan kesemua penumpang serta kru pesawat berkenaan.

Turut bersimpati dengan keadaan ini, penyampai radio Suria FM yang juga pemilik restoran My Mum’s Chicken Rice, Linda Onn bertindak menampal beberapa nota ringkas Pray For MH370 dengan harapan pengunjung kedainya dapat bersama-sama mendoakan agar penantian ini berakhir segera.

Screen Shot 2014-03-10 at 21.41.43

Biarpun bagi sesetengah orang ianya sekadar sumbangan kecil daripada Linda, namun siapa tahu doa dan keprihatinan yang ditunjukkan oleh masyarakat setempat dapat memulihkan semangat ahli keluarga yang pastinya semakin tertekan saat ini.

Dalam masa yang sama, Linda turut berkongsi pengalaman dukanya menghadapi pengalaman getir menaiki pesawat ke Jakarta hingga membuatkannya trauma.

Meskipun keadaan dialaminya tidak serius, namun ternyata kenangan lalu membuatkan Linda kembali diselubungi kerisauan dan tidak putus-putus memikirkan sebarang kemungkinan yang terjadi kepada pesawat itu.

Screen Shot 2014-03-10 at 18.19.22

Setiap kali membaca kemaskini di akhbar dan media elektronik, ramai yang menjangkakan berita gembira namun yang diterima hanyalah persoalan tak berjawab.

Sebagai insan yang prihatin, janganlah berhenti berdoa agar misteri ini dapat dirungkaikan dalam masa terdekat. Semoga doa-doa kita semua dimakbulkan, Insya-Allah.

SKIP THIS AD ×