berita

Respon Siti Nurhaliza Terhadap Sindiran ‘Kurang Subur’ Jamal Yunos

December 23rd, 2016 | by Ai
Isu & Kontroversi

coverjamalsiti

Minggu ini antara topik viral yang menjadi bualan hangat rakyat Malaysia sudah tentu insiden Datuk Seri Jamal Yunos muncul dengan hanya bertuala membawa gayung berisi alatan mandian di hadapan pintu pagar Bangunan Setiausaha Kerajaan (SUK) Selangor baru-baru ini. Dalam video ‘sidang media’ yang turut diadakan di hadapan bangunan SUK itu, Jamal dengan penuh emosi meluahkan kekecewaannya terhadap ketiadaan air di Selangor selama beberapa hari, lalu bertandang ke pejabat MB dengan niat untuk menumpang mandi.

Artikel Berkaitan: Viral Jamal Yunos Hadir Bertuala Nak Mandi Di SUK, Ini Pesanan ‘Deep’ Siti Nurhaliza

Hal tersebut turut menarik perhatian penyanyi nombor satu negara, Dato Siti Nurhaliza untuk menyeru orang ramai supaya tidak mengikut apa yang dilakukan oleh Jamal melalui foto yang dimuatnaik di akaun Instagramnya. Kini, Jamal pula bagi kenyataan balas. Boleh tahan pedas ayat yang diberi, agak-agak Siti terasa hati tak?

Post Siti di Instagram Tentang Jamal…

igsiti

Jangan jadi macam Jamal ye.. #kawasansayapuntakdeair #dapatnotis #sediatongair #fahambahasa

Jamal dah 4 hari tak mandi. Minta jasa baik MB tumpang mandi kat opis SUK #lol

Pesan Jamal Kepada Siti

jamal-siti2

Melalui laporan sebuah portal tempatan, Jamal mengeluarkan kenyataan melalui kiriman WhatsApp yang berbunyi “Pesanan saya kepada Siti. Jaga air sendiri yang tak berapa subur tu. Atau cari air lain”.

Jamal bagaimanapun bukanlah individu pertama mengecam Siti menggunakan modal ‘air’ ini. Sebelum beliau, pengguna Rafi Awang Kechik turut mengeluarkan kenyataan dengan maksud yang lebih kurang sama di laman Twitter.

Siti Kekal Tenang

Bila di’mention’ oleh peminat tentang tweet sindiran yang ditujukan kepada dirinya itu, Siti membalas dengan tenang bahawa kata-kata tersebut langsung tidak memberi kesan kepada dirinya.

Eloklah, tak perlu panjangkan lagi hal-hal macam ni. Tak kemana pun ‘perang laman sosial’ ni. Tak gitu?

Sumber: FMT@CTNurhaliza11@nickliewky

SKIP THIS AD ×