berita

Rumah Sewa Dipecah Masuk Lelaki Misteri Kerana Mahu Tumpang Solat, Gadis Ini Makin Bingung Bila…

September 22nd, 2016 | by Ai
Kini Trending

coverpecahmasuk

“Rambut sama hitam, hati lain-lain”. Ada macam-macam perangai orang dalam dunia ni yang tak boleh kita duga. Sama ada dia berniat jahat atau tidak, itu pun tak dapat kita pastikan walaupun tindakannya mungkin aneh dan boleh mengancam keselamatan orang lain.

Kisah ini dikongsikan dengan tujuan supaya orang ramai lebih berhati-hati dengan penceroboh yang berpotensi memasuki rumah ketika ketiadaan kita. Rumah sewa gadis-gadis ini dikunjungi oleh seorang ‘tetamu tidak diundang’ berkelakuan aneh. Apa yang lelaki misteri itu mahukan sebenarnya?

Di’kunjungi’ Lelaki Aneh!

rp

screen-shot-2016-09-22-at-4-57-07-pm screen-shot-2016-09-22-at-4-58-03-pm

Dibawah ini kami sertakan screenshot perbualan group WhatsApp antara penyewa-penyewa dengan tuan rumah yang dipanggil ‘Aunty‘ ketika kejadian mencemaskan ini berlaku. Serius, sambil baca dapat bayangkan perasaan takut gadis-gadis ini. Cuak beb!

Sedar Rumah Sewa Dipecah Masuk…

1

2

‘Penceroboh’ Paksa Ambil Sejadah!

3

4

Tiada Barang Hilang, Tapi Penceroboh Tinggalkan Jam Tangan!

5

6

Tapi… Tengah Malam Itu Lelaki Tersebut Datang Semula Ke Rumah Sewa…

7

…Katanya Nak Tumpang Solat Sebab Rumah Dia Tak Selesa

8

9

10

Update: Setelah diserahkan kepada pihak polis, lelaki aneh tersebut tidak lagi kelihatan di perkarangan rumah sewa tersebut. Namun gadis-gadis ini masih berhati-hati dan takut setiap kali pulang ke rumah itu. Mereka masih dalam proses untuk mencari rumah sewa lain kerana bimbang diganggu lagi oleh tetamu tidak diundang itu.

Semoga semuanya berada dalam keadaan selamat. Stay safe and sound everyone!

Sumber: Jamilah Zubir

SKIP THIS AD ×