berita

‘Saya Dah Minta Maaf, Puas Hati Korang?’ – Ahli Perniagaan ‘Cancel’ Buat IG Live

July 30th, 2021 | by Amirul Asraf
Kini Trending

Semalam, seorang ahli perniagaan terkenal yang didakwa meninggikan suara terhadap seorang warga emas tampil membuat permohonan maaf secara terbuka dan menjelaskan perkara sebenar di laman Instagram miliknya.

Artikel berkaitan : ‘Pak Cik Ada Hak Untuk Saman Dia’ – Sharnaaz Ahmad

Artikel berkaitan : ‘Saya Tidak Pernah Berniat Ingin Menghina Sesiapa’ – Ahli Perniagaan Tampil Mohon Maaf

Artikel berkaitan : ‘Masa Muda Dulu Menyesal Tak?’ – Video Lelaki Biadap, Malukan Warga Emas Bikin Netizen Bengang

Selain daripada melakukan permohonan maaf secara terbuka kepada seluruh rakyat Malaysia, ahli perniagaan tersebut turut berjumpa secara bersemuka dengan warga emas berkenaan bagi tujuan memohon maaf dan menjernihkan semula keadaan yang telah berlaku.

Saya tidak ‘live’ lagi

Saya dah minta maaf tadi. Puas hati korang? So, malam ni saya tidak live lagi. Spread love not hate.

Menerusi beberapa video yang di muat naik semalam, ahli perniagaan tersebut dilihat sudah berjumpa semula dengan warga emas berkenaan selepas video mereka berdua tempoh hari viral di media sosial. Selain ahli perniagaan tersebut, beberapa orang individu termasuk rakan media turut hadir ketika sesi permohonan maaf itu berlangsung.

Ujar ahli perniagaan tersebut, dia telah melakukan permohonana secara bersemuka dengan warga emas berkenaan dan berharap seluruh rakyat Malaysia berpuas hati dengan tindakannya. Susulan daripada itu, ahli perniagaan tersebut turut memberitahu bahawa dia tidak akan melakukan Instagram Live seperti yang dijanjikan sebelum ini.

Semoga lebih mematangkan

Di ruangan komen, rata-rata netizen bersyukur kerana ahli perniagaan tersebut sudah melakukan permohonan maaf. Tambah netizen, mereka berharap apa yang berlaku itu dapat dijadikan pengajaran buat ahli perniagaan tersebut termasuk masyarakat di negara ini.

Sumber: Instagram

The following two tabs change content below.

Amirul Asraf

Senior Content Champion at Rev Media Group
I became a writer to come as close as possible to the heart of the world.

SKIP THIS AD ×