berita

Selepas 25 Hari Tidur Di Penjara, Anak Shah Rukh Khan Bebas Dengan Ikat Jamin

October 29th, 2021 | by Zulaikha
Isu & Kontroversi

Pelakon Shah Rukh Khan menarik nafas lega selepas anak kesayangan, Aryan Khan telah dibebaskan dengan ikat jamin selepas 25 hari tidur di dalam penjara.

Artikel berkaitan: Demi Anak Kesayangan, Shah Rukh Khan Lantik Peguam Termahal Untuk Bela Nasib Aryan

Artikel berkaitan: Anak Lelaki Shah Rukh Khan Ditahan Ketika ‘Berpesta’, Pelbagai Jenis Dadah Ditemukan Di Atas Kapal

Artikel Berkaitan: Alami Tekanan Sejak Anak Ditahan, Shah Rukh Khan Tidak Makan & Tidur – ‘Dia Sangat Kecewa’

Peminat tumpang gembira

Memetik laporan The Indian Express, Aryan dibebaskan pada petang Khamis selepas Mahkamah Tinggi Mumbai menerima permohonan ikat jamin.

Selain anggota keluarga, peminat bintang Bollywood itu turut gembira dengan berita itu. Malah, peminat sanggup menunggu di luar kediaman Shah Rukh Khan selama beberapa jam sambil memegang poster sebagai tanda sokongan kepada Aryan.

Sebelum ini, permohonan ikat jamin Aryan buat kali kedua dan ikat jaminan telah dibawa ke Mahkamah Tinggi Bombay pada Selasa.

Dua rakan turut dibebaskan

Difahamkan, pelakon, Arbaz Seth Merchant dan pereka fesyen, Munmun Dhamchecha juga telah diikat jamin.

Terdahulu, Aryan yang berusia 23 tahun bersama tujuh individu lain telah ditahan oleh Biro Kawalan Narkotik (NCB) yang melakukan penyamaran ketika melakukan serbuan di atas Cordelia ketika kapal itu berlayar menuju ke Goa pada 3 Oktober.

Dalam serbuan yang dilakukan, pihak berkuasa berjaya merampas sebanyak 13 gram kokain, 21 gram kanabis, 22 pil methamphetamine (MDMA), 5 gram dadah jenis mephedrone (MD) dan lebih 1.3 juta lakh rupee.

Sumber: The Indian Express, Hindustan Times

SKIP THIS AD ×