berita

‘Setelah Beberapa Lama Gantung Tanpa Tali Akhirnya Saya Sudah Bercerai..’ – Nadia Brian

April 6th, 2021 | by Shahira
Kini Trending

Seperti yang kita sedia maklum, kontroversi mengenai masalah rumah tangga Nadia Brian dan suami, Muizz Nasrudin mula menjadi bualan ramai sejak Oktober lalu.

Artikel Berkaitan: ‘Nadia Bukan Curang Dengan Seorang, Tetapi Dua Lelaki…’ – Muizz Nasruddin

Artikel Berkaitan: ‘Ya, Dia Sudah Failkan Perceraian..’ – Nadia Brian

Artikel Berkaitan: Akui Dah Tawar Hati, Nadia Brian Minta Suami Cepat-Cepat Lafaz Cerai

Nadia juga pernah mendakwa bahawa suaminya telah memfailkan kes penceraian mereka di makhamah tetapi ianya masih belum dibicarakan kerana penutupan mahkamah berikutan dengan situasi pandemik Covid-19 yang memburuk pada ketika itu.

Nadia dan suami dah cerai

Terbaru, selepas beberapa bulan berdepan dengan masalah pergolakan rumah tangga, akhirnya pelakon cantik, Nadia Brian dan suami telah menemui titik noktah apabila pasangan itu sah bercerai talak satu. Berita mengejutkan ini didedahkan sendiri oleh Nadia Brian.

Alhamdulillah. Semua okay je dan ya kami sudah bercerai. Apapun kena bertenang. Saya jenis bukan suka kecoh, tapi kalau orang tanya itulah jawapannya. Muizz sudah lafazkan cerai kelmarin tepat pukul 8:34 malam.

Memetik laporan Kosmo, Nadia Brian memaklumkan penceraian itu dilakukan di luar mahkamah seperti yang diminta oleh bekas suaminya. Walaupun begitu, pelakon ini tidak memberitahu secara terperinci dimanakah lokasi lafaz cerai itu dilakukan.

‘Yes betul, saya sudah bercerai’

Sementara itu, Nadia menerusi akaun Instagram miliknya ada meluahkan rasa syukur selain berterima kasih kepada ahli keluarga serta rakan-rakan yang sentiasa mendoakan agar urusannya ini berakhir dengan baik. Jelas Nadia lagi, dia kini mahu memberi fokus terhadap keluarga dan kerjanya.

Alhamdulillah, saya sangat bersyukur setelah beberapa lama gantung tanpa tali akhirnya saya sudah bercerai.

Dalam kesempatan itu, Nadia berharap agar orang ramai tidak mengaitkan lagi dirinya dan keluarga dengan pihak bekas suaminya itu. Menurutnya, mereka akan membawa haluan masing-masing dan meneruskan kehidupan dengan lebih baik.

Saya memang jarang dan tak pernah nak up kan story personal saya dalam feed IG tapi kali ini saya sendiri nak maklumkan dan saya minta jangan kaitkan saya dan kelurada saya dengan pihak sana atau bertanya soalan lagi mengenai hal ini.

Sumber: Kosmo, Nadia Brian

SKIP THIS AD ×