berita

‘Setiap Hari Adalah Hari Ibu’ – Selebriti Kongsi Cerita Kasih Sayang Sebalik Wanita Bergelar Ibu

May 12th, 2019 | by Amat
Kini Trending

Sempena Hari Ibu yang jatuh pada tanggal 12 Mei hari ini pasti ramai anak-anak mengambil kesempatan meluahkan rasa syukur dan berterima kasih kerana telah dibesarkan ibu dengan penuh kasih sayang. Barisan selebriti tempatan juga tidak melepaskan peluang berkongsi rasa syukur dilahirkan ke dunia ini. Sepastinya kasih ibu kekal abadi hingga ke syurga. Selamat hari ibu!

She’s not one to be pushed around

View this post on Instagram

Today there shall be a lot of moaning from a little boy named #AdamArya studying for his exams. There’ll be a lot of, “Can you get on with your work please!” and “Arya! You’re supposed to be studying!” as well as “For goodness sake, what are you doing now?????” On repeat. Like. a. hundred. million. times. Oh happy days. Lol. Chaos has always been a part of the Holmes household but my mum and I have come a heck of a long way. It hasn’t all been smooth sailing but it hasn’t turned out too bad either. Looking at this picture, the smiles says it all. From the moment I found out about my surprise pregnancy which required me to have complete bed rest for the first few months, my mum was my cheerleader. She fed me home cooked nutritious food, drove me to my appointments and even got me little gifts to lift my spirits. My mum was adamant that she had a feeling #AdamArya was a girl but I had decided I didint want to know the gender of the baby so we would have to wait 9 months to see if her inkling was right or not. In the labour room, she was the first to see #AdamArya enter this world and as soon as she saw he was a boy, you could hear her yelling on the home-video “I can’t believe it! Its a boy!” 😂😂😂 If anyone who knows my mum knows that she’s not one to be pushed around and can be very vocal at times. I on the other hand let’s just say prefer the diplomatic route and as she would often say I look at world through ‘rose-tinted glasses’. Throughout the years, even though we bicker and drive each other up the wall, we realise as mothers our common goal that is that baby in that picture. My mother became a single mother similarly around the same time I did and through her own learning curve she has guided me on how to raise a child on my own. Most importantly, from time to time whenever I feel let down by insensitive comments and thoughtless actions of unfeeling individuals, they become insignificant when I think how the Almighty continues to guard and guide us as a small family. This is all we could ever ask for. Alhamdulillah. ♥️ #HappyMothersDay2019 #TheElusiveFairytaleOfTheHalfBloodPrincessSayang #DiaryOfASingleWorkingMum #CommittedToTheCelopians

A post shared by Princess Sayang (@sashasaidin) on

Setiap hari adalah hari untukmu

View this post on Instagram

setiap hari adalah hari untukmu.. yang tak pernah patah semangat walau apa juga kesusahan dan kesakitan yang aku berikan padanya sejak dari dalam kandungannya lagi hingga hari ini. yang mengiringi aku dengan doa2 dalam diamnya sentiasa tak kira dalam tidur atau jaganya.. terlalu banyak aku menerima sedang tak banyak aku memberi padanya.. maaf kerana tak mampu menjadi yang lebih baik dari sepatutnya..namun inilah satu2nya permata dan harta paling bernilai yang masih aku ada.. #terimakasihmak #syurgaku buat semua yang bergelar mak, ibu, mummy, umi, mama …. uh uh uh… Didn't mean to make you cry If I'm not back again this time tomorrow Carry on, carry on, as if nothing really matters #happymothersday ❤️❤️❤️

A post shared by Azhan Rani (@azhan_rani) on

I’m beyond lucky

Sayang mak hingga hujung nyawa

My mother is my strength

View this post on Instagram

To the world you are a mother , but to your family you are the world. Happy Mother’s Day to all amazing mommies out there ❤ • • My mother Is my strength , my soulmate , my friend , my EVERYTHING. I love u Amieeee. Thank u for everything 💜 And I’m wearing @naelofarhijab #deOrient #naelofaraya2019 collection. Lawaaa kan??? Thx baby girl @neelofa • • Now , Nora nak bg hadiah untuk followers Nora, jom share dengan Nora & @sahisarangburung_hq #sahiraikanibu bermula hari ni (12 Mei 2019) sehingga 16 Mei 2019 . . 1. Post gambar anda bersama ibu 2. Caption: Ibu saya istimewa kerana/ Why my mother is so special.. 3. Tag @sahisarangburung_hq dan #sahiraikanibu 4. Jangan private kan IG ya . . Nora akan pilih 3 gambar dan caption paling kreatif dan anda bepeluang memenangi hadiah dari PANDORA.. • •

A post shared by Nora Danish (@noradanish) on

Ibu harus disayangi dan diraikan

Nana dengan mak memang sempoi

Thank you for being a great mum

Mungkin tak semua orang cekal

View this post on Instagram

Selamat hari ibu Mama.. . Bila flashback kisah perjalanan mama ni, Ya Allah peritnya perjalanannya.mungkin tak semua orang cekal menghadapinya.bila duduk n bercerita ngn mama, kami adik beradik boleh menitiskan air mata rasa bersyukurnya bila Allah izinkan kami 5 beradik berjaya pd hari ini dan Allah bg peluang kpd mama utk melihat sendiri anak2 nya sejak dari keluar perutnya dan sehinggalah berjaya dlm kehidupan masing2. . Kita anak2 ni tak hebat pun, mgkn hasil usaha kita tu sikit je, yg pasti ape yg kita ada hari ni adalah hasil doa seorang ibu yg sangat ikhlas dan sentiasa berdoa kpd Allah.kpd anak2 yg masih berpeluang menggunakan 'senjata' doa seorang ibu,gunalah sebaik mgkn. . Dah lebih 10 tahun tinggal bersama mama di KL ni, hanya mama je yg tahu susah senang jatuh bangun mencari rezeki di KL ni.selangkah pun mama xpernah tggl kan. . Insyallah selagi mana mampu selagi itulah akn memberi kebahagiaan kpd mama smpai hujung nyawa. . Abe syg mama kerana ALLAH.

A post shared by fizoomar (@fizoomar) on

Sumber: Instagram