berita

Suria FM Anjur Pertandingan Memasak

October 24th, 2013 | by Ai
Kini Trending

Cabaran Memasak Suria

Baru-baru ini telah berlangsungnya pertandingan memasak yang dianjurkan oleh stesen radio tempatan, Suria FM, bertempat di Empire Shopping Gallery, Subang Jaya, Selangor.

Pertandingan memasak yang melibatkan dua stesen radio tempatan, Red FM dan Suria FM  itu telah diadili oleh juri jemputan khas, Datuk Fazley Yaakob, Pemangku Ketua Pegawai Eksekutif, Datuk Seri Wong Chun Wai, chef selebriti, Sherson Lian dan chef eksekutif untuk G Tower, Chef Johny Fua.

Menurut Timbalan Ketua Pegawai Penyiaran Kumpulan Star Radio, Kudsia Kahar, cabaran memasak tersebut diadakan bagi menguji bakat memasak di kalangan penyampai radio dan sekaligus menonjolkan kelebihan mereka dalam menggunakan minyak masak yang diperbuat daripada kelapa sawit.

Group 5

Penyampai radio Red FM

Sewaktu pertandingan berlangsung, para peserta telah diberi masa lebih kurang dua jam, untuk menyediakan menu masakan berupa pembuka selera, hidangan utama dan pemanis mulut.

Stesen radio Suria FM telah memenangi cabaran tersebut dan sekaligus membawa pulang hadiah tajaan Daisy, Buruh dan Carotino. Selain itu, Felda Global Ventures turut menaja 100 benih kelapa sawit.

Untuk makluman, stesen radio Suria FM telah mempertaruhkan penyampai radio mereka, Halim Othman, Linda Onn, DJ Lin dan pembaca berita Suria FM Haffiz Aziz untuk berentap dengan penyampai radio Red FM yang terdiri daripada Lil Kev, Jeremy, Terry serta Fiqrie.

SKIP THIS AD ×