berita

‘Takkanlah I Nikah Masjid Nak Pakai Seksi’ – Alicia Amin Jawab Kritikan

February 16th, 2021 | by Amat
Kini Trending

Baru saja mendirikan rumah tangga, Alicia Amin sudah terkena tempias kontroversi apabila ada netizen menggunakan kata kesat melabel dirinya sebagai pelacur.

Artikel berkaitan: Manis Berhijab, Alicia Amin Sah Jadi Isteri Doktor

Alicia juga berkongsikan komen dari pengguna media sosial yang memanggilnya dengan gelaran itupada foto persandingan dia bersama suami.

Ada jodoh, biarlah…

Memetik laporan Astro Gempak, dia mengingatkan kepada umum agar tidak sesekali melontarkan pendapat tidak berasas kepada kaum wanita.

Kalau betul pun seorang ‘pelacur’ atau pekerja seks itu nak berkahwin dengan doktor, ada jodoh, biarlah… Tapi apa yang lebih serius di sini, jangan gunakan istilah yang misognistik atau bersikap prejudis untuk cuba menjatuhkan orang lain. Kalau tak suka tengok, keep walking.

Saya sebenarnya berkongsikan komen itu sebab kelakar tengok orang bitter. Seperti yang diketahui, saya dah terbiasa dengan orang benci saya. Saya faham semua manusia ada perbezaan dan pendapat masing-masing.

‘Takkanlah nak nikah pakai seksi’

Sementara itu, Alicia juga respon kepada netizen mengenai penampilannya yang mengenakan hijab ketika bernikah di Masjid Saidina Umar Al-Khattab, tempoh hari.

Takkanlah I nikah masjid nak pakai seksi. Moga semua yang bash saya dapat jumpa jodoh atai isteri suami sayang walaupun perangai bitter tak boleh tengok orang lain gembira.

Sumber: Astro Gempak

SKIP THIS AD ×