berita

Terpukau Dengan Kecantikan Mata, Pekerja Warga Bangladesh Curi Perhatian Netizen

March 23rd, 2019 | by faris
Kini Trending

Pekerja asing di negara ini kerap kali diberi layanan berbeza oleh segelintir pihak. Mereka dilabel busuk malahan kehadiran golongan ini di sesuatu tempat selalunya tidak disenangi oleh golongan berfikiran sempit.

Jurugambar bebas, Hishammuddin Hashim atau Abeden Mung berjaya mengenepikan stigma negatif terhadap pekerja warga asing dengan menangkap gambar seorang warga Bangladesh yang kemudiannya mendapat perhatian netizen baru-baru ini.

Bekerja di tapak pembinaan MRT

Abeden menceritakan bagaimana dia terjumpa dengan lelaki berkenaan yang rupanya pekerja pembinaan MRT berhampiran Jalan Ipoh. Lelaki itu bekerja berdekatan dengan tempat Abeden menikmati sarapan setiap pagi, namun tidak berjaya merakam pada pertama kali kerana sedang membuat penggambaran video blog.

Namun, pagi 21 Mac lalu, jurugambar itu berhasil mengambil gambar lelaki bermata cantik tersebut menggunakan telefon bimbitnya.

Seorang pemalu

Netizen minta viralkan, anggap lelaki itu boleh jadi model

Seorang pengguna Twitter menyarankan foto berkenaan diviralkan seperti apa yang berlaku kepada Arshad Khan, lelaki chaiwala yang menjadi model setelah wajah kacaknya dirakam seorang jurugambar pada 2016. Tweet berkenaan mendapat perhatian pengguna Twitter dan meraih lebih 78 ribu perkongsian.

Macam kacuk pelbagai bangsa

Minta dihantar ke Tyra Banks

Sumber: Abeden Mung

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×