berita

Tidur Dengan Mat Salleh & Gugurkan Kandungan, Perbuatan Jijik Lana Akhirnya Kantoi! Netizen Puas Hati Tengok Babak Chacha Maembong Kena Cekik

December 3rd, 2021 | by Amirul Asraf
Kini Trending

Dalam episod 31 drama Cukup Derita Itu musim kedua, Zarul (Hisyam Hamid) telah menceraikan Ellani (Ruhainies) dengan talak 1. Berikutan daripada itu juga, rata-rata netizen meluahkan rasa geram dengan perbuatan Zarul yang sanggup menceraikan isterinya demi kakak kembar Ellani iaitu Ellana (Chacha Maembong).

Artikel berkaitan: Jijik & Benci Tengok Muka Isteri, Zarul Akhirnya Ceraikan Ellani – Penonton Rasa Macam Nak Tumbuk Muka Hisyam Hamid?

Namun begitu, siapa sangka kebahagiaan yang diidamkan oleh Ellana untuk mendapatkan Zarul terhenti di episod ke-32 sahaja. Ini kerana, adik kepada Zarul iaitu Amirul (Farhan Asri) berjaya membongkar perbuatan jijik Lana semasa berada di luar negara.

Perempuan jijik macam kau!

Dalam episod ke 32 semalam, Zarul telah membawa Lana pulang ke rumah keluarganya. Sebaik sahaja tiba di rumah, ibu Zarul menghalang Lana untuk menjejakkan kaki ke rumahnya lagi. Ujar ibu Zarul, Lana tidak sesuai dan tidak layak berada di rumah tersebut. Zarul turut memarahi ibunya kerana bercakap sedemikian terhadap Lana. Pergaduhan di antara anak beranak itu membawa ke pengakhiran apabila ibu Zarul jatuh di tangga.

Semasa berada di hospital, Zarul meminta Lana untuk pulang ke rumah dengan kadar segera. Ini kerana, ayah dan adiknya bakal tiba di hospital tidak lama lagi. Tetapi, Amirul telah sampai di hospital terlebih dahulu dan berjaya melihat lakonan Lana untuk memujuk abangnya supaya segera berkahwin. Tanpa membuang masa, Amirul mula menunjukkan kesemua bukti mengenai perbuatan jijik Lana ketika berada di luar negara. Menurut Amirul, Lana ‘dibela’ oleh seorang lelaki mat salleh dan mereka sudah terlanjur banyak kali. Bukan itu sahaja, Lana turut menggugurkan kandungannya banyak kali.  Terkejut melihat kesemua bukti yang berjaya dikumpul oleh Amirul, Zarul bertindak mencekik Lana di depan hospital. Kesedihan Zarul tidak berakhir di situ apabila ibunya pula disahkan meninggal dunia pada hari yang sama.

Dah terlambat untuk menyesal

Dalam episod semalam, penonton dapat melihat wajah Zarul yang menyesal dengan perbuatannya terhadap Lani. Zarul meminta kebenaran daripada ayahnya untuk tinggal bersama Lani dan Mak Ngah demi menjaga anak-anak mereka. Jelas Zarul, dia tidak mahu apa-apa terjadi kepada anaknya selepas ini. Lana turut menetap di rumah yang sama dan masih berniat jahat untuk mendapatkan Zarul. Mak Ngah (Jasmin Hamid) yang sudah insaf turut memberi nasihat kepada Lana agar tidak menganggu Zarul selepas ini. Adakah Lana akan mendengar nasihat Mak Ngah? Kita tunggu episod seterusnya minggu hadapan!

The following two tabs change content below.

Amirul Asraf

Content Champion at Rev Asia Berhad
I became a writer to come as close as possible to the heart of the world.

SKIP THIS AD ×