berita

Video: Alih Bahasa Puasa 2 Lawak Habis!

July 19th, 2013 | by Ai
Video Popular

Screen Shot 2013-07-19 at 12.26.36

Siapa kenal dengan Faradyable? Bagi mereka yang rajin menonton video di Youtube, channel Faradyable semestinya bukan sesuatu yang asing lagi.

Untuk pengetahuan anda, Faradyable atau nama sebenarnya Mohd Farady Anuar adalah seorang remaja kreatif yang gemar membuat video alih bahasa merapu.

Jika tahun lepas, Faradyable pernah membuat video alih bahasa bersempena bulan puasa dan Hari Raya, tahun ini dia kembali membuat penonton tergelak dengan video Puasa 2.

Screen Shot 2013-07-19 at 12.27.54

Idea untuk membuat video yang berdurasi 4:37 saat ini bagaimanapun diinspirasikan oleh kempen mangkuk tingkat anjuran Hot FM dan Coca Cola.

Walaupun ianya adalah video jenaka, namun Faradyable bijak menyelitkan unsur kemanusian seperti membantu menguruskan makan dan minum orang yang tidak bernasib baik.

Seperti kebanyakan video yang lain, Faradyable tidak pernah gagal membuatkan penonton ketawa dengan elemen yang cukup kreatif. Respon yang diterima juga sangat positif dan rata-ratanya memang sudah lama menantikan video terbaru dari jejaka ini.

Screen Shot 2013-07-19 at 12.30.14

Apa yang mengagumkan, Faradyable berjaya memberi ketepatan hampir 95% pergerakan bibir dengan perkataan yang sesuai. Hebat kan?

Jom tengok video Puasa 2 di bawah untuk mengembalikan semula semangat Ramadhan anda. Semoga terhibur!

SKIP THIS AD ×