berita

[VIDEO] Detik Seram Ketika Rumah Tinggal Digeledah, Lihat Apa Terjadi Bila Sihir Cuba Dibuang

October 21st, 2019 | by faris
Kini Trending

Sihir telah wujud sejak sekian lama sehinggakan junjungan besar Nabi Muhammad pun pernah disihir ketika menyebarkan dakwah. Akibat perbuatan syirik ini ada mangsa yang mengalami penyakit misteri, muntah darah dan ada yang dijemput ajal.

Seorang lelaki Arab Saudi merakam keadaan sebuah rumah yang ditinggalkan setelah tuannya didakwa disihir sehingga berlaku kejadian aneh serta menyeramkan.

Detik cemas dalam rumah tinggal

Lelaki bernama Jasim dan rakannya memasuki sebuah rumah tinggal yang pernah digunakan seorang tukang sihir. Aksinya itu dirakam dan disiarkan secara langsung di Snapchat Live. Lelaki itu mencari barang yang dikaitkan dengan sihir dan memusnahkannya dengan bantuan ‘sheikh’ mereka.

Kejadian aneh terjadi apabila pintu dalam rumah tersebut tiba-tiba tertutup sehingga membuatkan lelaki itu terpaksa membaca kalimah suci Al-Quran.

Setelah menemui barang sihir, lelaki tersebut telah terperangkap di dalam bilik sebelum berjaya meloloskan diri sejurus membaca ayat Kursi.

Masuk rumah mangsa sihir

Selain rumah ahli sihir, Jasim dan rakannya juga menggeledah rumah mangsa sihir. Penghuninya mendakwa mereka ‘diseksa’ oleh jin. Ditemukan di dalam rumah ini adalah patung yang dicucuk jarum selain penampakan asap walaupun tiada sumbernya.

Cuba buang sihir dari patung, lihat apa yang jadi…

Dalam satu video, lelaki terbabit cuba membuang sihir dari satu patung, namun tiba-tiba lelaki itu seperti ‘digantung’ berdasarkan rakaman dari telefonnya.

Kembali ke rumah pertama

Melawat rumah yang selalu ‘digoncang’

Diganggu ketika cari barang sihir

Sumber: Halaal Haoma

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×