berita

[Video] Lelaki Ini Hayun Samurai Berang Pondoknya Akan Diroboh Majlis Perbandaran

February 5th, 2016 | by Epul
Kini Trending

deds

Setiap masalah pasti ada jalan penyelesaian. Tapi tak semestinya sekali perbincangan dapat menyelesaikan semua masalah. Banyak aspek yang harus dilihat dan diperhalusi.

Ha ni apa cita ni? duk mai bawak pedang samurai awat ni?

Pedang samurai halang pondok diroboh?

 

Screen Shot 2016-02-05 at 10.10.33 AM

Alahai kenapa sampai bawa pedang samurai ni encik? segalanya boleh dibawa berbincang. Tapi kalau tak settle juga macam mana?

Sebenarnya lelaki ini berang apabila pihak berkuasa telah mengambil keputusan untuk merobohkan sebuah pondok yang dibina di hadapan rumah miliknya.

Mengikut penjelasan yang diberikan, pondok itu dibina bagi memudahkan masyarakat untuk berkumpul dan beriadah bersama keluarga dan bukan milik lelaki ini semata.

Disebabkan emosi yang terlampau akhirnya lelaki ini mula mengeluarkan pedang samurai yang diambil dari dalam rumah miliknya untuk mula mengusir pihak berkuasa dan berkeras supaya pondok tersebut tidak dirobohkan.

TUAN RUMAH DENGAN PEDANG SAMURAI DITANGAN MENGAMUK KEPADA ANGGOTA PENGUATKUASA MAJLIS PERBANDARAN SEBERANG PERAI (MPSP) YANG MAU MEROBOHKAN PONDOK DIBINA DILUAR KAWASAN RUMAHNYA TANPA KEBENARAN DAN KELULUSAN MPSP

Hangpa suma jangan duk keruhkan keadaan(Setuju!!!)

Screen Shot 2016-02-05 at 10.35.31 AM

Undang-undang sudah termaktub. Tapi apakan daya emosi didahulukan.

Screen Shot 2016-02-05 at 10.35.56 AM Screen Shot 2016-02-05 at 10.36.35 AM

Notis akan dikeluarkan awal bagi memaklumkan kepada pemilik harta atau tanah sebelum kerja-kerja meroboh atau sita dijalankan.

Screen Shot 2016-02-05 at 10.36.46 AM

Haa, jangan cepat menghukum tau. Betul kata Fazuli Lie kene dengar keseluruhan cerita barulah boleh putuskan siapa yang sepatutnya memohon maaf.

Tak puas hati?!! jom tengok sorotan video ni.

TUAN RUMAH DENGAN PEDANG SAMURAI DITANGAN MENGAMUK KEPADA ANGGOTA PENGUATKUASA MAJLIS PERBANDARAN SEBERANG PERAI (MPSP) YANG MAU MEROBOHKAN PONDOK DIBINA DILUAR KAWASAN RUMAHNYA TANPA KEBENARAN DAN KELULUSAN MPSP.

Posted by Wartawan jalanan on Thursday, 4 February 2016

Sumber: Wartawan Jalanan

The following two tabs change content below.

Epul

Sponsored Content Champion at REV Asia
Jangan follow akaun Twitter & Instagram saya kat tepi ni.

SKIP THIS AD ×