berita

[VIDEO] ‘Saya Scam Banyak Duit Orang’ – Lelaki Tipu Jual Baju Raya Caprice Kena Cekup

April 24th, 2021 | by Amirul Asraf
Kini Trending

Sebelum ini, penyanyi rap Caprice telah menawarkan ganjaran RM5 ribu kepada sesiapa yang mengenali atau mempunyai maklumat berkaitan seorang lelaki yang menjadi ‘scammer’ menjual baju raya miliknya. Menurut Caprice, kegiatan lelaki tersebut bukan sahaja melibatkan penjualan baju raya malah, turut menipu menjual ‘hoodie’.

Artikel berkaitan: ‘Hari Ini U Silap Orang Bro’ – Caprice Tawar Ganjaran RM5 Ribu Kesan ‘Scammer’ Tipu Jual Baju Raya

Terbaru, scammer tersebut telah berjaya dikesan dan diberkas oleh awam yang berada di Johor.

Diserahkan kepada polis

Alhamdulillah, my brother from Johor berjaya jumpa scammer baju raya Caprice! Akan diserahkan kepada polis jap lagi. Caprice harap ni adalah amaran terakhir kepada semua scammer dekat luar sana. Silap hari, silap orang, kita akan cari sampai dapat.

Menurut Caprice, dua hari lepas dia telah memberi peluang kepada individu tersebut untuk menyerah diri di balai polis berhampiran. Namun, lelaki tersebut didakwa degil dan enggan menyerah diri. Lebih teruk, kegiatan mencuri wang masih diteruskan oleh individu tersebut.

Buat laporan polis

Alhamdulilah, kepada semua mangsa scammer Muhammad Fazri, kali ni kita harap pihak @pdrmsia_official ambil tindakan keras supaya scammer lain di luar sana tidak terlepas.

Scammers adelah punca yang ganggu banyak businesses dan reputasi syarikat. Cuba buat kerje yang halal, kami sentiasa mencari stokist dan agent sentiasa ready untuk kongsi ilmu. Kita bukan lah besar mana pun tapi Alhamdulillah cikgu tadika pun pernah berjaya capai sales RM40k sebulan jual product kita. Dari suri rumah, ibu2, budak2 universiti, pernah bersama dgn caprice. Susah, senang.

Ujar Caprice lagi, salah seorang daripada mangsa berjaya mengesan ‘scammer’ tersebut dan menyatakan bahawa dia sangat mengenali wajah individu tersebut. Oleh itu, mangsa telah menghubungi Caprice untuk memberikan maklumat. Caprice juga meluahkan perasaan tidak sangka kerana individu tersebut masih mencuri wang orang lain.

Caprice turut memuat naik sebuah foto di mana dia sudah membuat laporan polis berhubung kes berkenaan. Tambahnya, dia akan mencari jalan untuk mengembalikan kesemua wang yang telah dicuri.

Sumber: Caprice

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×