berita

[VIDEO] Sekumpulan Anak Muda Meniru Aksi Game Online Di Musim PKP?!

April 10th, 2020 | by Danial
Kini Trending

Semenjak arahan PKP disambungkan ke fasa 3 dan diteruskan sehingga kini, kebanyakan netizen menggunakan peluang ini untuk menjadi lebih kreatif. Pelbagai jenis content yang menarik dibuat oleh rakyat Malaysia dan dimuat naik di laman sosial mahupun akaun Youtube mereka.

Walaubagaimanapun, terbaru adalah sekumpulan remaja telah dirakam meniru aksi sebuah game online yang sedang popular pada masa ini. Jom tengok ni!

Rupanya geng ni terperangkap dalam game. Wah, macam dalam filem Jumanji. Dah seronok tak nak berhenti main?

Semakin besar RAM,  semakin best lah main game

Memperkenalkan realme 6, handphone idaman yang korang cari.

Dilancarkan bermula Mac 2020, handphone ini menggunakan Mediatek MT6785 Helio G90T (12 nm) CPU processor dengan 4GB RAM + 128GB ROM membuatkan ia sangat sesuai untuk seorang gamer

realme 6 juga mempunyai 6.5-inch IPS LCD capacitive touchscreen (1080 x 2400 pixels, 405 ppi) display.

Yang paling menarik, realme 6 mempunyai 64MP f/1.8 main camera dan 8MP ultra-wide-angle shooter selain penambahan dua kamera untuk potrait dan macro

Bukan itu saja, malah terdapat juga kamera selfie 16mp. Ini akan membuatkan gambar selfie korang lebih cantik dari biasa.

Tunggu apa lagi? Korang boleh dapatkan handphone realme 6 ini sekarang jugak.  Klik sahaja kat SINI.

Berita gembira daripada realme Malaysia

Di mana mereka akan memperkenalkan satu lagi variasi baharu realme 6 dengan 8GB RAM + 128GB ROM dan 90Hz Ultra Smooth Display yang menjanjikan prestasi gaming lebih pantas serta mengasyikkan.

Pelancarannya akan diadakan secara atas talian pada 28 April 2020, jam 10 pagi menerusi laman rasmi Facebooknya. Boleh check di SINI.

 

realme 6 Tournament!

Terbaik! Inilah masanya untuk korang tunjuk skil gamer korang sepanjang tempoh PKP ini dengan menyertai realme 6 Tournament yang bakal bermula 28 April 2020 sehingga 30 April 2020. Ini adalah tournament E-sport yang pertama dianjurkan oleh realme Malaysia. 

Tournament ini bakal berlangsung selama tiga hari berturut-turut untuk mencari siapakah yang layak mendapat gelaran juara untuk realme 6 Tournament. Sekaligus bakal membawa pulang hadiah berupa wang tunai sehingga RM10,000. Wau!

Korang yang nak join bolehlah start daftar pada hari ini di SINI. Mereka yang terpilih bakal diumumkan oleh pihak realme sebaik sahaja tempoh pendaftaran tamat.

So, tunggu apa lagi? Jom join! Semoga berjaya!