berita

‘Wahai Puteriku Sayang, Allah Mengetahui Segala Yang Terbaik..’ – Ucapan & Doa Ibu Buat Neelofa

February 10th, 2021 | by Shira
Kini Trending

Tanggal 10 Februari merupakan tarikh ulang tahun kelahiran pelakon dan pengacara popular iaitu Noor Neelofa. Rata-rata para peminat tidak putus-putus memberi ucapan ‘Selamat Hari Lahir’ buat selebriti kesukaan mereka ini.

Begitu juga dengan ibu Neelofa iaitu Noor Kartini yang tidak lepaskan peluang memberi ucapan istimewa buat puteri kesayangannya itu.

Doa ibu buat Neelofa

Meninjau di Instagram, Noor Kartini telah memuatnaik satu foto berserta ucapan istimewa sempena ulang tahun kelahiran Neelofa yang ke-32 tahun. Dalam kesempatan itu, Kartini menitipkan doa agar anaknya itu dikurniakan kesihatan yang berpanjang, dipanjangkan umur dan sentiasa dimurahkan rezeki supaya ianya dapat dikongsikan bersama orang-orang yang memerlukan.

Happy Birthday wahai anaku sayang. Ya Rabb kerajaan langit dan bumi yang memiliki kuasa yang Agung, segala rahsia dalam genggaman mu, dengan kehebatan asma ul husna mu, ku mohon pada mu Ya Rabb. Panjangkan umur puteriku dalam penuh keberkatan, kurniakan kesihatan yang afiyah untuknya, rezeki yang hebat luar biasa dan barokah lagi manfaat untuk ramai orang, qabulkan doa-doanya, capaikan cita-citanya, sempurnakan hajatnya.

Serahkan kepada Allah SWT

Sementara itu, Kartini meluahkan rasa syukur terhadap kurniaan dan amanah yang diberikan oleh Allah SWT kepadanya. Jelas Kartini lagi, dia yakin setiap apa yang berlaku dalam kehidupan anaknya itu pasti mempunyai hikmah disebaliknya.

Ya Allah aku ibu yang melahirkannya atas izinmu mengucapkan jutaan syukur atas kehadirannya dalam hidupku yang menjadi amanahmu untukku dan aku saksi atas perjalanan kehidupannya, aku yakin Ya Rabb setiap yang berlaku ada hikmah yang tersirat yang mana Rabb lebih mengetahuinya yang terbaik untuknya.

Ya Rabb yang maha pengasih dan penyayang ku serahkan pada mu seluruh urusan dunia dan akhiratnya padamu, kerana engkaulah sebaik-baik tempat aku berserah. amiiinnnn Allahumma amiiin. Wahai puteriku sayang. Allah sentiasa bersama mu. inshaAllah Allah lebih mengetahui atas segalanya yang terbaik untukmu sayang, love you my. Happy Birthday.

Tambahnya lagi, dia menyerahkan segalanya kepada Allah SWT dan percaya bahawa Allah SWT mempunyai perancangan yang lebih baik buat Neelofa.

‘Happy Birthday Neelofa’

Sumber: Noor Kartini

SKIP THIS AD ×