berita

Zul Ariffin Pernah Pitam Akibat Makan Rendang!

July 31st, 2014 | by Ai
Isu & Kontroversi

OHBULANTV3RAYA-93-630x432

Bila tiba hari raya, antara juadah yang menjadi kegemaran atau juadah wajib adalah ketupat, rendang, lemang, kuah kacang dan macam-macam lagi.

Korang pun mesti ada menu hari raya yang menjadi ‘favorite’ kan? Malah, mesti ada kenangan indah ketika menikmati makanan kegemaran masing-masing.

Namun, bagi Zul Ariffin, pengalaman yang paling tak boleh dilupakan adalah sekitar Aidilfitri tahun lalu. Semuanya gara-gara terlalu banyak makan rendang.

OHBULANTV3RAYA-94-630x533

Kalau korang nak tahu, pelakon drama ‘Rindu Awak 200%’ ini pernah diserang darah tinggi ketika Aidilfitri tahun lepas akibat terlampau banyak makan rendang.

Juadah paling saya suka adalah rendang yang mak saya masak. Biasanya dia masak cuma untuk raya je, jadi bila pagi tu memang dah makan la.

Saya makan dengan nasi dan ketupat. Bayangkan, kalau rendang mak saya memang saya boleh makan satu periuk kot. Ketika Raya ke-4 saya pitam dan jatuh, habis muka saya. Semua sebab saya ada darah tinggi dan migraine, mungkin sebab makan banyak sangat saya pitam.

Macam-macam hal kan. Makan pun boleh pitam. Hehe tak apalah Zul, bukan selalu dapat berkumpul dan makan juadah favorite bersama keluarga kan.

Tahun ni jangan makan banyak-banyak pula. Maklumlah, disamping kita menikmati keenakan makanan, kena juga jaga kesihatan. Tak gitu?

SKIP THIS AD ×