berita

5 Cara Mudah Untuk Dapat Duit Poket Raya 2019!

May 27th, 2019 | by Wan
Shout Out!

Raya dah nak dekat gais! Ya betul! Korang dah simpan bajet untuk beli baju raya belum? Maklumlah nanti nak kena bagi duit raya dekat semua ahli keluarga. Banyak duit nak kena keluar! Nanti nak keluar duit nak travel lagi! Duit akan keluar macam air!

Kalau belum, korang jangan risau! Ini 5 tips mudah tentang cara-cara macam mana korang boleh dapatkan duit tambahan untuk semua perbelanjaan perayaan sepanjang Ramadan ini!

Jual barang-barang lama secara online!

Salah satu perkara yang paling penting sebelum raya adalah membersihkan rumah korang daripada debu & habuk! Asingkan siap siap barang yang korang dah tak guna.

Daripada buang, korang sebenarnya boleh dapatkan wang tunai kalau jual! Simple je! Jual je mana-mana pakaian, perabot, peralatan dapur atau aksesori korang di Mudah.my untuk mendapatkan wang mudah untuk barangan korang yang tidak terpakai! Mudah bukan?

Buat kuih raya dan jual!

Kalau pergi melawat rumah kawan-kawan & sedara mara mesti cari kuih raya yang lazat kan? Kalau tak honey cornflakes, mesti almond london! Tak pun kuih tart. Sedapnya! Walau bagaimanapun, kuih raya memang mahal semasa musim perayaan. Apa kata korang belajar macam mana nak buat kuih raya dari ahli keluarga atau di internet lepas tu jual online dekat Mudah.my?

Senang betul buat duit! Mudah kan? Fakta yang best: Tahukah anda platform Mudah.my mencatatkan salah satu carian tertinggi untuk Kuih Raya semasa tempoh Ramadan dalam tempoh dua tahun yang lalu? Fuh power! Korang boleh start dengan kuih raya dan hidangkan kepada ahli keluarga semasa buka puasa, dan kalau mereka suka, korang start lah jual! Apa yang diperlukan adalah ahli keluarga korang perlu mula berkongsi berita tentang produk tersebut!

Dapatkan pekerjaan sementara di bufet Ramadan

Buffet Ramadan adalah kegembiraan semasa bulan puasa. Banyak hotel dan restoran menawarkan bufet istimewa yang mengumpulkan ramai orang yang lapar di akhir setiap hari puasa.  Senang je, pergi ke Mudah.my untuk mencari restoran / hotel terdekat berhampiran korang yang memerlukan pelayan / pelayan sementara. Anda akan terkejut dengan berapa banyak yang boleh korang peroleh dari sebulan bekerja di sana!

Jadilah rider delivery sementara!

Sekiranya korang mempunyai motosikal atau kereta dan sedang mencari wang tambahan untuk perjalanan pulang kampung nanti, mengapa tidak menawarkan perkhidmatan penghantaran makanan dengan kenderaan korang kan? Korang boleh mencari pekerjaan rider sementara di Mudah.my yang menawarkan banyak pilihan perkhidmatan penghantaran dan hanya pilih yang paling korang sukai!

Dapatkan pekerjaan promoter hujung minggu

Korang tak ada masa untuk melakukan semua aktiviti di atas kerana sibuk dengan kerja atau kelas? Jangan bimbang, korang sentiasa boleh mencari pekerjaan promoter yang hanya menggaji hujung minggu. Korang boleh mendapat sehingga RM120 sehari dengan kerja ini! Lihatlah Mudah.my untuk mendapatkan lebih banyak peluang pekerjaan promoter di pusat beli-belah terdekat atau hypermarket berhampiran

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×