berita

5 ‘Pantang’ Tentang Tudung Isteri Yang Suami Wajib Tahu Kalau Tak Nak Gaduh Besar!

May 4th, 2016 | by Wan
Make-It-Senang

suam

Perempuan dan tudung memang satu topik yang sukar untuk dibincangkan. Bukan apa, sebab tudung boleh buat bergaduh laki bini! Hanya perempuan je faham kenapa mereka boleh shopping tudung yang sama design tapi berbeza warna sampai empai lima helai.

Jom baca perkongsian lelaki ini tentang ‘perempuan & tudung’. Sesuai sangat la untuk bacaan para suami atau bakal suami. Memang pantang!

Banyak nak kena matching

BW

Kalau dia tgh beli tudung , jgn ingt dia beli satu je. Kat wardrobe byk jubah yg nk kena matching. So jgn tertipu kalau dia kluar dr butik dengan satu plastik kat tgn . Dlm tu mungkin ada dua. Better check.

Jangan sebok!

Screen Shot 2016-05-04 at 12.00.07 PM

Time dia tgh pakai tudung, jangan ko sibuk nk kacau. Emosi dia pada tahap 9 drpd skala 10. Silap2 dia maki ko kalau tudung dia x jd. So, jgn sebok !

Jangan gatal nak tolong

Screen Shot 2016-05-04 at 12.02.21 PM

Time dia lipat tudung2 dia. Jgn gatal tgn nk tolong. Pompuan ni ada system lipatan tudung . Shawl dgn shawl. Plain dgn plain. Bawal dengan bawal. Bidang 40 xleh campur bidang lain. Jgn terkejut kalau ko tgk byk partition dlm wardrobe umah ko. Tu cara dia asingkan spesies tudung.

Jaga-jaga

Screen Shot 2016-05-04 at 12.04.17 PM

Nampak tudung yg siap digosok kat kerusi tu ? Elakkan lalu di kwasan tu. Penceroboh akn ditembak. Ko silap lipat pun dia jeling. Apatah lg terduduk kat tudung yg siap digosok. DIPnDIP la ubat muncung dia.

Jangan tengok

Screen Shot 2016-05-04 at 11.38.16 AM

Kalau dia tgh lilit tudung. JANGAN TENGOK ! Peratusan utk tudung tu menjadi seperti mana yg dia inginkan 2% dr 100% . So, pegi buat keje ko. Jgn nk menyebok tenung lilitan wardina mahupun aidijuma. Pesanan LAST: make sure ko ulang byk kali ” syg pegi la bersiap” . Especially time dia main phone. Kalau nk gerak pkul 9 pg. Pkul 6pg dah blh start bersuara dah. Selamat mencuba.

Sumber : Shahiranean

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×