berita

8 Gelagat Orang Datang Interview Kerja Yang Selalu Buat Korang Gelak

May 8th, 2015 | by Wan
Make-It-Senang

Businesspeople with various facial expressions

Zaman sekarang ini ada segulung ijazah pun bukan jaminan untuk senang dapat kerja kan? Buktinya beribu-ribu lagi masih menganggur.

Dah datang interview banyak kali pun masih belum dapat tawaran kerja. Tak apa lah mungkin belum ada rezeki.

Yang datang interview pula ada macam-macam ragam dan ini 8 contoh yang selalu buat kami gelak.

1. Make up tebal

nicki

Interview kerja dik non, tak payah nak tebal sangat lah.

2. Bawa boyfriend/girlfriend masa interview

IKUTJELA

Kalau setakat teman hantar tak apa lah ni sampai masuk ke dalam bilik interview. Err serious lah? Memang tak boleh berpisah ke macam mana?

3. Resume setebal kamus

job1

Banyak betul info nak letak ye? Menang lari dalam guni masa sekolah rendah pun nak letak.

4. Coverina sangat

AA

Tak payah cover la uuoolss, sekilas air di laut boleh tahu mana jantan mana betina.

5. Malu-malu kucing tapi bila dah dapat kerja dia lah yang paling hyper

job5

Masa interview bukan main sopan, bukan main lemah lembut tapi bila dah dapat kerja.

6. Acah-acah British accent sampai tersembur air liur

job7

7. Confident semua benda dia tahu, padahal….

job3

Bila ditanya, ya semua benda dia tahu tapi hakikatnya….hurm.

8. Bukan main seksi

job4

Awak confirm ke tak salah tempat interview ni? Sini bukan kelab malam.

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×