berita

9 Alasan Klise Member Reject ‘Lunch Together’ Dengan Korang

April 13th, 2015 | by Wan
Make-It-Senang

Screen Shot 2015-04-13 at 1.03.22 PM

Korang perasan tak kadang-kadang bila tiba lunch hour, ada antara rakan korang ‘lesap’ dalam sekelip mata tanpa dikesan. Baru je nak ajak makan.

Bukan itu sahaja, malah ada antara mereka yang bila diajak nak makan bersama atau tak, cepat-cepat dia bagi alasan banyak kerja dan sebagainya.

Jadi berikut mungkin 9 alasan klise member bila korang ajak lunch bersama! Lepas ni mohon faham bahasa la.

1. Saya puasa, puasa ganti.

puas

Walaupun sebenarnya dia tak puasa pun, tapi disebabkan taknak lunch dengan korang terpaksa dia bagi alasan ini.

2. Oh maaflah, tengah diet sekarang ni

diet

Bersangka baik mungn betul rakan korang itu tengah diet tapi kalau setiap masa bila diajak, alasan ini je yang keluar. Faham-faham jela ye.

3. Saya memang jenis tak makan lunch, nanti muntah-muntah

vomit

Ada ke siapa-siapa dekat sini yang memang jenis tak boleh makan lunch? Seriously muntah-muntah? Hurm

4. Hurm, I lunch dengan boyfriend/ girlfriend

bf

Oklah tu privacy dia untuk lunch dengan kekasih hati tapi kalau dah setiap hari. Terima jela hakikat kawan korang taknak lunch dengan korang.

5. Eh tak apa lah, saya bawa bekal

bekal

Rajin betul kawan korang bawa bekal kan? Apa kata untuk hari-hari berikutnya korang bawa bekal juga then makan sebelah dia. Confirm esoknya dia dah tak bawa bekal haha

6. Nak makan mana? Malas lah makan jauh-jauh penat

jln

Dia dah bagi hint dah tu, takkan tak faham-faham lagi kot? Makan pun malas ke?

7. Tak suka lah makan situ, tak sedap. Korang pergi jela

fried

8. I rushing ni, jap lagi ada ‘meeting’

meet

Takkan hari meeting kot? Hurmm

9. Kedai tu ada GST tak?

g

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×