berita

Doktor Cakap Cuma Luka Berjahit Tapi Bila Scan Di Hospital Swasta…Huh Ngerinya!

December 1st, 2015 | by Wan
Isu & Kontroversi

neocover

Sekitar Jumaat lalu seorang lelaki memuat naik beberapa keping foto kemalangan jalan raya yang melibatkan adiknya. Mangsa dibawa ke sebuah hospital namun doktor memaklumkan tiada kecederaan serius dan dibenarkan pulang selepas 1 malam.

Sangsi dengan penerangan daripada doktor tersebut, keluarga membawa mangsa ke hospital lain dan keputusannya sungguh mengejutkan.

Rasa tak sedap hati

neo1

Setelah dimaklumkan adiknya dibenarkan pulang tak sampai 24 jam selepas kemalangan, keluarga mengambil keputusan untuk menghantar ke KPJ.

Hasilnya terdapat beberapa kecederaan lain. Dimaklumkan ketika dibenarkan pulang, pesakit tidak mampu berjalan lagi.

Hantar Hospital Temenggong Seri Maharaja Tun Ibrahim Kulai Warded 1 Malam..Doctor Kata Dah Boleh Discharged..Dah X-ray Apa Semua Tak Ada Apa2 Cuma Luka2 Berjahit Dan Mata Bengkak Serta Condition Patient Dalam Keadaan Stabil.. Family Rasa Tak Sedap Hati..Terus Hantar KPJ..After Scaned 1 Badan..

Rupanya banyak lagi kecederaan

neo3

Doctor cakap Dahi Cracks,Tulang Pipi Cracks,Ada Pendarahan Belakang Mata,Tulang Selangka Bahu Patah..Jahitan Di Kepala Kena Buat Semula..Sekarang Tunggu Doctor Pakar Plastic surgery Untuk Operation Membetulkan Tulang Muka..

Syabas Diucapkan Kepada Doctor Di Hospital Temenggong Seri Maharaja Tun Ibrahim Kulai Yang Bertugas Pada Hari Sabtu 28.11.2015 Kerana Telah Mengabaikan Tanggungjawab Anda Sebagai Seorang Doctor..

Bukan mahu mencari salah namun diharap perkongsian lelaki ini dijadikan pengajaran dan peringatan buat pembaca yang lain.

Dikhabarkan kes ini sedang di siasat oleh pihak pengurusan hospital berkenaan.

Sumber : Firdaus Parmin

SKIP THIS AD ×