berita

Fashion Show Raya 5 Stars II : Rizman Ruzaini

July 15th, 2012 | by Ai
Kini Trending

Pada malam Majlis Fashion Show Raya 5 Stars II yang lalu, majlis telah dimeriahkan dengan penutupan koleksi lebaran daripada pasangan Rizman Ruzaini. Pasangan pereka fesyen terkenal ini telah menampilkan koleksi lebaran yang bertemakan “Eid ul-fitr precious II” di mana ini merupakan siri ketiga koleksi lebaran daripada mereka.

Koleksi pasangan Rizman Ruzaini pada tahun ini berinspirasikan kemewahan daripada batu permata dan koleksi ini diterjemah segar daripada hamparan rona-rona kemewahan yang mempunyai nilai estetikanya tersendiri. Elemen yang ditonjolkan oleh pasangan Rizman Ruzaini adalah daripada biru nilam hinggalah ke hijau zamrud.

Berikut merupakan beberapa foto koleksi pasangan Rizman Ruzaini pada malam Majlis Fashion Show Raya 5 Stars II yang lepas :

Pembukaan koleksi lebaran pasangan Rizman Ruzaini dimeriahkan dengan jemputan khas pemain bola sepak kebangsaan Zakuan Adha. Untuk koleksi ini, Zakuan telah memperagakan Baju Melayu berpotongan leher cekak musang rona hijau pucuk pisang. Padanan kain samping daripada material songket yang bermotifkan flora menonjolkan lagi aura segak dan tampan pemain bola sepak ini.

Busana rona dark purple ini kelihatan sungguh cantik dan mempesonakan. Penampilan si gadis kelihatan lebih manis dan menyerlah dengan busana berpotongan duyung yang menjadi ‘silhouette’ utama untuk koleksi ini. Padanan perincian rombak batu permata kecil di bahagian leher menonjolkan lagi kejelitaan si gadis di pagi lebaran.

Busana rona merah ini kelihatan sungguh klasik dan menarik dengan potongan Baju Kurung kontemporari. Padanan renda di bahagian kaki busana menonjolkan lagi penampilan si gadis agar kelihatan lebih sopan dan anggun. Penambahan perincian rombak batu permata kecil di bahagian leher menonjolkan lagi keayuan sebenar wanita melayu.

Busana rona jingga potongan kurung kedah ini kelihatan sungguh menawan dan eksentrik. Tambahan padanan rona hitam di bahagian kaki dan pergelangan tangan busana turut menonjolkan lagi elemen klasik dalam penampilan si pemakai.

Busana rona hijau ini kelihatan sungguh menarik dan elegan. Padanan layangan lembut sutera shiffon yang membentuk ‘fishtail cape’ diinspirasikan daripada kaftan potongan kontemporari kurung kedah membangkitkan aura moden dan pesona buat si gadis.

Busana rona peach ini kelihatan sungguh pesona dan anggun. Ini menyerlahkan lagi keayuan dan kelembutan sebenar wanita melayu. Busana potongan kurung kedah dan padanan ‘hanging beaded’ dengan perincian mutiara rona senada turut menyerlahkan lagi penampilan si pemakai.

Busana rona hijau ini kelihatan sungguh cantik dan menarik dengan perincian ‘hanging beaded’ daripada mutiara rona senada. Busana potongan kurung kedah ini kelihatan  lebih menyerlah dengan sematan elemen reben di bahagian dada. Ia turut membangkitkan suasana ceria dan aura jelita si gadis di pagi lebaran.

Busana rona dark brown ini kelihatan sungguh elegan dan menarik. Potongan kurung kedah yang diberi nafas baru ini kelihatan lebih menyerlah dengan padanan perincian ‘hanging beaded’ daripada mutiara rona senada. Selain itu penambahan perincian rombak batu permata kecil di bahagian leher menonjolkan lagi keanggunan dan kejelitaan si pemakai.

Busana rona merah maroon ini kelihatan sungguh cantik dan menawan dengan potongan moden kurung kedah. Padanan perincian sarat ‘hanging beaded’ daripada mutiara rona senada di bahagian kaki dan kain busana menonjolkan lagi elemen klasik dan glam buat si pemakai.

Penutupan pentas peragaan koleksi busana lebaran pasangan Rizman Ruzaimi telah dimeriahkan dengan kehadiran aktres jelita Nur Fazura. Di mana Fazura telah mengenakan busana rona pink daripada potongan kurung kedah. Padanan perincian lace rona hitam di bahagain kaki dan pergelangan tangan busana menonjolkan lagi aura pesona dan kejelitaan sebenar Fazura. Perincian rombak batu permata kecil menyerlahkan lagi penampilan pelakon wanita ini.

SKIP THIS AD ×