berita

[GST] Jika Kami Mawar Rashid, Kami Akan Lakukan 8 Perkara Ini..

April 27th, 2015 | by Wan
Video Popular

GST

Semalam kecoh di laman sosial apabila video interview salah seorang finalis Dewi Remaja 2014/2015, Mawar Rashid menjadi bahan kritikan ramai.

Mana tidaknya jawapan yang diberikan oleh Mawar tatkala ditanya hal berkaitan GST jelas ‘memalukan’ diri sendiri. Iyalah satu Malaysia tengah bercakap mengenai GST, takkan tak tahu kot apa maknanya?

Kami pasti video tersebut merupakan tamparan hebat buat dirinya dan juga pihak penganjur. Jadi kalau kami lah yang jadi Mawar, lepas ni kami akan…

1. Buat ‘research’ paling mendalam pasal GST

gst2

Kami akan beli surat khabar hari-hari. Untuk lebih tahu pasal GST, kami tonton semua berita yang ada dekat TV. Kali ni kalau siapa-tanya pasal GST, memang kacang jela.

2. Block siapa-siapa yang maki kami pasal GST

BL

Eleh bukan kami tak tahu mengenai GST, cuma kurang ‘research’ je. Sumber ‘research’ sebelum ni tak boleh pakai.

3. Bawa diri jauh bercuti ke tempat yang tak ada orang cakap pasal GST

mwr

4. Harungi hidup macam biasa, terkenal sebab GST pun okay what?

Dewi_Remaja_Mawar_popular_tapi_takda_bakat

Kalau video-video ‘kelakar’ dekat Keek & Youtube pun boleh buat terkenal, apa salahnya video pasal GST pula kan? Kelakar juga kot.

5. Ramaikan lagi followers. Bakat tu nombor dua

Screen Shot 2015-04-27 at 8.43.41 AM

6. Boleh cuba jadi reporter pula, kot-kot berbakat

Dewi_Remaja_Mawar_popular_tapi_takda_bakat (1)

Tak susah pun rasanya, kena pandai provoke sikit boleh lah jadi ‘reporter’.

7. Berguru dengan Ahmad Maslan

menteri

Kalau masih tak faham juga apa itu GST, kami akan pergi cari Datuk Ahmad Maslan dan berguru dengan beliau. Jangan pandang rendah kepintaran beliau, Tun Mahathir pun selamba je dia ‘sound’ tau.

 8. Buat permohonan maaf secara terbuka

Tak tahu apa yang kami cakap? Nah tengok video interview Mawar Rashid. Enjoy!

SKIP THIS AD ×