berita

Korang Pasti ‘Ta Kuad’ Lepas Baca 8 Fakta Menarik Tentang Cikgu Paling Macho, Sado & Sempoi Di Malaysia Ini!

July 29th, 2015 | by Wan
Kini Trending

sempoi

Fuhh! Pertama kali melihat foto-foto lelaki ini, kami ingat beliau mungkin seorang model dek kerana ketampanan paras rupa dan ke’sado’an tubuh badannya. Atau mungkin juga seorang fitness trainer.

Namun jangkaan kami meleset. Selepas melihat dan meneliti kapsyen foto-fotonya di Instagram, rupanya cikgu! Apa yang kami boleh sifatkan, lelaki ini merupakan seorang cikgu yang sangat luar biasa.

Kalau nak tahu korang kena tengok sendiri lah kenapa kami cakap ‘luar biasa’. Bukan hanya bergelar seorang guru, lelaki ini turut….

Cukup disayangi murid-murid

selfie

Cikgu yang mengajar di kawasan pendalaman dan majoriti muridnya merupakan penduduk orang asli ini cukup mesra dan disenangi oleh muridnya.

Korang tengok lah sendiri gambar-gambar cikgu Khairi ini dengan anak murid.

Cikgu abam sado

sado

Jangan cakap abang tak payung! Amacam cikgu korang dulu ada macam ini? Kami dulu ramai yang boroi-boroi je mangajar.

Penampilan tak pernah mengecewakan

khairi

Kami suka tengok penampilan cikgu Khairi ini. Baju-baju yang dipakai bukan sahaja mencerminkan karektarnya yang kemas malah lain dari yang lain.

Apa yang kami nampak, beliau cukup berani dan yakin.

Ohh model rupanya…

Screen Shot 2015-07-28 at 9.52.11 PM

Kami cuba lah scroll Instagram cikgu ini, rupanya seorang model sambilan untuk beberapa jenama pakaian. Memang bergaya lah.

Guru tarian di sekolah, K-pop kot

Wah bukan main lagi tarian dia. Difahamkan cikgu Khairi juga merupakan tenaga pengajar tarian bagi murid-murid di sini. Banyak lagi video tarian di Instagram cikgu Khairi ini, korang boleh tengok sendiri.

Sempoi giler!

closing performance! main belasah je ni!hahah..nilah kami guru muda satakianz yang kepalanya biol biol sikit. ??????hahah. thanks pada semua cikgu n mostly guru besar yang memang sporting morting datang malam2 support program minggu orientasi. malam minggu pon kami bertugas demi anak bangsa. syukur andai ini bekalan ke akhirat kelak. . dan jangan la kecam kami. sonok2 je pon okeh. heheh.????kalo rase annoying jangan la komen pedih2. simpan komen tu. haha. kalo rasa suka tunjukkan sokongan anda pada kami.???????????? . tapi yang paling penting. kalo rasa ni ????patut buat kat skolah2 yang kedatangannya teruk, prestasi akdemik rendah. teruskan. konsep tujuan video ni diupload adalah utk perkongsian ‘ambik yang bagus2 good2 je. ????kalo rase tak good2 tinggalkan saje k.????’ . selamat malam wahai penduduk bumi. kami hanya mahu mencipta sebuah kenangan dan pembelajaran luar bilik darjah yang ‘pada kami awesome’ . thats all????. no offense. . #satakianz #kpm #malamkebudayaanyangtakbudayasangat #komenyangbaikbaiksajaok #raub #pahang #mamacita #superjunior #hmpadat #marikesekolah #videocikguvnkery @dubsmashmalaysian_ A video posted by W_ (@vnkery) on

Sejujurnya kami rasa cikgu Khairi ini patut diangkat sebagai role model buat cikgu yang lain. Walaupun dirinya mengajar murid yang terdiri daripada orang asli namun pendedahan serta semangat yang ditunjukkan wajar dicontohi.

Maklumlah, susah nak jumpa cikgu yang sebegini. Memang rare!

Fuhh! Romantis boleh kena diabetes macam ini

PRANK BESDAY TOKTHEVAINI PART 1 setelah tokthevaini ditipu daya oleh tokthelarki yang mengatakan bahawa syafiq ingin berkunjung tiba ke rumah, dengan menggilanya tokthevaini mencapai jilbab dan cardigan, dgn kalutnya menyapu sampah secara ‘cukup syarat’ yang tokthelarki pula kononnya keluar rumah bagi menyambut ‘kedatangan’ syafiq, wifenya dan 2 lagi rakan se’ipg. setalah tipu daya menjadi, maka tokthelarki cecepat panjat koridor belakang dapur dan menunggu di dapur. . tokthevaini sudahlah kalut memikirkan cawan ‘akokpal’ pemberian tetamu semasa kenduri kahwin yang mana yang nak di gunakan, then tokthelarki yang tadi ‘sudah keluar dan belum masuk’ tetibe memanggil tokthevaini dr ruang dapur. bila masa tokthelarki masuk? dalam menggelenya kekalutannya itu, maka tokthevaini meluru ke dapur dan segala tipu daya tokthelarki terbongkar! suprise!!!!! … . . (cctv telah disorokkan terlebih dahulu)hahah #happybirthdaysayangkuyangke27tahun #kerytiniey #prankbesdaytokthevaini #prank #perfect10ku

A video posted by W_ (@vnkery) on

Buat yang tertanya-tanya sama ada cikgu ini sudah berkahwin atau belum, maafkan kami sebab dia dah berkahwin lebih kurang setahun yang lalu.

Untunglah isteri dia kan, dah lah macho, sado, berbakat, sweet pula itu.

Kembar Faizdickie?

kembar

Faizdickie mana? Alah yang selalu buat video #kaklehabunting di Instagram itu. Mamat ini memang kelakar gila.

Amacam cikgu-cikgu dekat luar sana, tak rasa nak jadi macam cikgu Khairi ini juga ke?

Sumber : Instagram vnkery

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×