berita

‘Lelaki Itu Bogel Sambil Pegang VCD Player’ – Peguam Dedah Kes Bunuh Kekasih Akibat Curang

December 14th, 2019 | by Amat
Kini Trending

Banyak kes jenayah yang telah berlaku tanpa kita sedari. Tidak kira di mana dan bila sekali pun termasuk juga kes pembunuhan kejam yang dipercayai berlaku pada 23 Februari 2005 di dalam bilik di salah sebuah hotel. Kes jenayah kejam ini didakwa melibatkan seorang lelaki bertindak membunuh teman wanitanya dengan mencederakan bahagian muka dan leher gara-gara mangsa menjalin hubungan dengan ‘orang lain’.

Tompokan darah di luar bilik hotel

Peguan Sir Kamarul mendedahkan kes jenayah yang berlaku pada 23 Februari 2005, sekitar jam 7.00 pagi. Suasana di bilik hotel tersebut menjadi kecoh apabila penghuni lain ternampak tompokan darah yang keluar melalui celahan pintu bilik.

‘Lu balik, jangan kacau saya’

Kelihatan seorang lelaki berbogel

Pasukan polis juga gagal untuk rempuh ke dalam bilik berkenaan kerana pintu bilik telah dihadang dengan katil dan rak TV. Lebih mengejutkan lagi apabila pihak polis terlihat suspek lelaki berbogel sambil tangannya memegang VCD Player.

Pihak polis terlihat mangsa wanita telah diikat tangan dan kaki sebelum diheret masuk ke dalam tandas. Mangsa akhirnya dibunuh oleh suspek yang memegang botol kaca yang pecah itu.

Tidak berniat membunuh mangsa

Suspek didapati bersalah

Kecederaan pada muka dan leher

Kekasih mempunyai hubungan dengan orang lain

Bagaimanapun, kes ini telah dibawa ke mahkamah untuk dibicarakan. Mangsa dijatuhkan hukuman sampai mati dan disabitkan kesalahan membunuh dengan niat. Kes ini dipercayai bermotifkan cemburu apabila suspek dikatakan mempunyai hubungan dengan orang lain.

Sumber: Sir Kamarul

SKIP THIS AD ×