berita

Latest Posts

15 Lokasi ‘Hotspot’ Risiko Lemas Wajib Anda Tahu Sempena Cuti Sekolah

March 23rd, 2019 | by Hazurin
Isu & Kontroversi

pusat rekreasi

Cuti sekolah sudah pun bermula. Pastinya, ada dalam kalangan ibu bapa yang merancang untuk membawa anak-anak ke pusat rekreasi seperti air terjun, pantai dan sebagainya. Lagi-lagi dengan keadaan cuaca panas yang sedang melanda negara kita saat ini, memang seronok dapat mandi-manda di samping menghirup udara segar kan?

Namun, anda haruslah berhati-hati kerana baru-baru ini Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT) telah mengenal pasti 15 lokasi yang berisiko tinggi berlaku kejadian mati lemas.

Read More

‘B*rua Punya Jantan’ – Belasah & Lenyek Awek Dengan Motor, Netizen Mohon Lelaki Dayus Dicekup

March 23rd, 2019 | by faris
Isu & Kontroversi

Seorang pengguna laman sosial merakam tindakan tidak berperikemanusiaan lelaki yang bertindak merempuh seorang wanita dipercayai kekasihnya.

Rakaman video berkenaan membuatkan netizen geram dan meluahkan rasa tidak puas hati dengan layanan ditunjukkan ke atas mangsa dalam kejadian itu.

Read More

Jangan Gelar Diri Korang Gamer Sejati Kalau Tak Follow 6 Gamer Hebat Dari Malaysia Ini

March 23rd, 2019 | by Epul
Kini Trending

Game dengan anak muda masa kini memang tak boleh dipisahkan. Bagi mereka, ia satu kepuasan bila berjaya mencapai satu tahap tertentu dan mengalahkan pihak lawan. Malah, ada juga yang berpendapat ia mampu mengeratkan hubungan bila satu pasukan bermain bersama.

Walau apa pun alasannya, yang pasti bila dah bergelar gamer, mesti korang familiar bila admin sebut nama PewDiePie dan Markiplier kan? Kepetahan masing-masing dalam menghasilkan video dan mengulas setiap permainan di media sosial tidak dapat disangkal lagi…

Sekarang, korang lupakan sekejap dua gamer dari luar negara tu dan follow nama-nama gamer yang berasal dari Malaysia yang admin list kat bawah ni. Kalau nak jadi gamer sejati, kenalah kenal-kenal siapa diorang ni semua, bukan calang-calang orangnya tau!

Read More

“Susahnya Ada Fake Friends!”- Ini 8 Cara Paling Cool Nak Layan Si Talam Dua Muka

March 22nd, 2019 | by Fella Zainal
Kini Trendy

fake friends

Kita sebagai manusia mesti ada satu aura yang kita boleh tahu kalau dia fake dengan kita kan. Tengok muka pun kita boleh tahu haa gitchuu! Alaa…normal lah kalau korang ada kawan yang jenis talam dua muka ni. Memang sedikit mencabar lah nak melayan tapi tak apa, korang layankan je diorang.

Korang tak perlu risau pasal kawan yang talam dua muka ni, cukup lah korang tahu macam mana nak handle diorang. Nah, sis katy share kat korang, cara paling cool korang nak layan si talam dua muka ni. Read More

Ketahui 5 Fakta Menarik Tentang Pelumba PETRONAS Yamaha SRT, Tak Sangka Sebenarnya…

March 22nd, 2019 | by Epul
Kini Trending

Begitu pantas masa berlalu, perlumbaan pembukaan pertama bagi Kejohanan Dunia MotoGP 2019 di litar Losail, Qatar telah pun berakhir. Apa yang pasti kisah suka duka dan cabaran hidup kesemua #pengejarimpian #teamPETRONAS tahun ini membuatkan admin sangat teruja! Negara kita Malaysia, tidak melepaskan peluang untuk menghantar wakil bagi merebut gelaran juara dalam kejohanan yang diadakan setiap tahun.

Tahun ini, Malaysia menghantar 5 ahli pasukan pelumba PETRONAS Yamaha Sepang Racing Team (SRT) yang terdiri daripada Fabio Quartararo, Franco Morbidelli, Ayumu Sasaki, John McPhee dan Khairul Idham Pawi. Masing-masing mempunyai kebolehan, pengalaman, kepakaran dan kehebatan dalam perlumbaan yang tersendiri.

Admin juga sempat mengorek beberapa fakta menarik tentang mereka ketika majlis pengumuman ahli pasukan itu di Dewan Filharmonik PETRONAS, KLCC baru-baru ini. Memang mereka ni betul-betul Pengejar Impian idaman hati rakyat Malaysia lah. Korang nak tau apa mereka sempat kongsikan?

Read More

‘Apa Kau Nak Sebenarnya?’ – Disapa Rakan Lama Disangka Mahu Bertanya Khabar, Rupa-Rupanya..

March 22nd, 2019 | by Azizi Rahman
Kini Trending

Sikap iri hati dan menjaga tepi kain orang perlulah dihindari agar kehidupan kekal harmoni. Sebagai seorang rakan, kita hendaklah selalu mendoakan kesejahteraan rakan lain.

Namun, lain pula kisah yang dikongsi individu ini di Facebook. Pada awalnya, dia disapa rakan lama yang disangka sekadar mahu bertanya khabar.

Read More

Subscribe Youtube OHBULAN! Banyak Video Best!

Top Posts This Week