berita

Pegawai MPSJ & Uncle Cina Akhirnya Berdamai

February 14th, 2020 | by Amat Larbsib
Kini Trending

Viral sebuah video menyaksikan seorang Pegawai MPSJ (Majlis Perbandaran Subang Jaya) bertumbuk dengan seorang lelaki tua berbangsa Cina, tempoh hari. Insiden tersebut dipercayai tercetus apabila kereta milik warga emas itu ingin ditunda oleh pegawai berkenaan.

Bagaimanapun, kedua-dua pihak sudah dikatakan bersua muka dan mengambil keputusan untuk berdamai.

Berjumpa di pejabat Adun

Memetik laporan MalaysiaKini, pertemuan kedua pihak ini telah diadakan bersama Adun Subang Jaya iaitu Michelle Ng Mei Sze di pejabat Adun sendiri. Perjumpaan itu membuahkan hasil apabila kedua mereka ingin berdamai.

Dalam video menyaksikan pertelingkahan tercetus antara pegawai MPSJ dengan pakcik itu selepas keretanya ingin ditunda pegawai terbabit. Lelaki itu kemudian memukul pegawai tersebut dengan payungnya. Pegawai itu bertindak balas dengan memukul dan menolak lelaki itu sehingga jatuh ke jalan. Lelaki berkenaan dilihat terbaring dengan luka di kepala.

Pegawai MPSJ dan individu itu telah berjumpa dengan saya hari ini, bersama seorang pengara yang diakreditasi.

Sukarela berdamai

Pegawai MPSJ yang terlibat dalam insiden berkenaan dimaklumkan telah digantungkan tugasnya dan siasatan dalaman masih dijalankan.

Saya amat berbesar hati dan berbangga untuk memaklumkan bahawa, selepas berbincang dengan kedua-dua pihak, mereka dengan sukarela berdamai dan menyelesaikan salah faham. Pegawai MPSJ itu dan individu berkenaan juga bersetuju agar isu antara mereka dikira selesai secara muktamad.

Sumber: Malaysia Kini