berita

‘Saya Ingatkan Saya Tak Akan Lihat Dunia Lagi Selepas Itu’ – Pengalaman Hans Isaac ‘Rebah’

October 4th, 2017 | by Wan
Kini Trending

Tidak lama selepas isu Hans Isaac dan Zizan Razak mulai reda, pelakon dan pengarah filem Cuci itu sekali lagi mendapat perhatian media apabila beliau dilaporkan rebah di kelab golf TPC dua hari lepas.

Memetik laporan New Straits Times, Hans pada waktu itu sedang menjalani latihan untuk kejohanan golf yang bakal tiba apabila beliau tiba-tiba rebah sekitar jam 2 petang. Hans difahami telah dimasukkan ke unit pergantungan tinggi (HDU) hospital, dan setelah menjalani beberapa ujian perubatan, dia didapati tidak memiliki sebarang penyakit serius.

Hans sempat berkongsi  post ‘thumbs up’ di laman Instagramnya, sebagai luahan keadaan beliau yang semakin beransur baik.

Semakin Pulih

Beberapa hari yang menakutkan. Tetapi, berasa lebih baik  :). Satu pengalaman yang membuka mata saya. Masih lagi di wad penjagaan HDU. Hanya ingin berkongsi pengalaman ini dengan harapan orang lain tidak perlu melalui apa yang saya lalui …Hidup ini sebaiknya dijalani dengan penuh kebahagiaan disamping orang-orang tersayang. Apabila saya rebah, perkara pertama yang melintasi fikiran adalah keluarga dan teman-teman rapat yang saya amat kasihi.

Kita semua mempunyai detik tekanan kita tetapi jangan biarkan ia menjejaskan kesihatan dan kehidupan kita. Sesuatu yang saya ingatkan mampu untuk saya uruskan sendiri. Saya tidak akan lupa waktu ketika saya rebah … perasaan yang begitu menakutkan ketika berada di dalam ambulans, saya ingatkan saya tidak akan melihat dunia lagi selepas saat itu.

Terima kasih kepada semua

Tetapi Tq kepada pasukan perubatan ambulans  (pemandu & wanita perubatan yang melakukan segala-galanya untuk menyokong saya dan memastikan saya terjaga, harap saya dapat berjumpa mereka satu hari untuk mengucapkan terima kasih kepada mereka). Tidak lupa juga kepada pasukan perubatan dan jururawat prince court. Tq kerana menjaga saya dengan baik. Ada beberapa hari lagi di hospital.

Juga, Tq kepada semua pengikut saya dan media kerana memahami & doa yang disampaikan. Korang selalu supportive Korang memang selalu supportive walau apa pun. ?? orang-orang supportive dan keluarga adalah segalanya. Salam semua. saat #eyeopener dalam hidup saya.

Terbaru, dengan hanya beberapa hari lagi di hospital, Hans telah dilawati oleh teman-teman rapat industri Awie, Dato AC Mizal dan Afdlin Shauki. Moga cepat sembuh!

Sumber: New Straits Times, The Star Online, Hans Isaac

SKIP THIS AD ×