berita

‘Saya Minta Maaf’ – Cliff Umar

December 14th, 2020 | by Amat
Kini Trending

Malam tadi telah berlangsungnya konsert Gegar Vaganza akhir bagi musim ketujuh yang menyaksikan Cliff Umar dinobatkan sebagai juara. Rata-rata berpuas hati dan menyifatkan persembahan Cliff Umar pada malam tersebut layak mendapat tempat pertama.

Artikel berkaitan: Cliff Umar Juara Gegar Vaganza 7, Bawa Pulang Wang Tunai RM102,000!

Namun bagaimanapun, juara rancangan realiti itu dikecam netizen sewaktu ucapan kemenangan dengan seolah-olah mengatakan pelitup muka yang dipakainya membuatkan rasa tidak selesa. Kata-katanya itu juga dianggap tidak menjaga sensitiviti banyak pihak terutamanya barisan hadapan yang bertungkus lumus menjaga keselamatan dan mengikut SOP.

‘SOP is irritating giler’

Rata-rata netizen tidak bersetuju dengan kenyataan dari Cliff Umar yang mengatakan pelitup muka menjengkelkan ketika hendak memberikan ucapan kemenangan.

Bukan ia mengganggu

Memetik laporan Astro Gempak, Cliff Umar memohon maaf kepada mana-mana pihak yang tersinggung dengan kata-katanya sebelum menyampaikan ucapan kemenangan setelah dinobatkan sebagai juara program itu.

Tambahnya, dia tidak bermaksud untuk memperlekehkan SOP tetapi pelitup muka yang dipakainya itu menganggu sewaktu dia memberikan ucapan.

Saya minta maaf. Saya tak bermaksud nak buat mana-mana pihak terasa hati. Saya maksudkan pelitup muka itu mengganggu, apabila saya nak bercakap dan berikan ucapan.

Bukan ia mengganggu atau saya tidak bersetuju dengan prosedur operasi standard (SOP).

Sumber: Astro Gempak

SKIP THIS AD ×