berita

Siasatan Akta Kesalahan Seksual Kanak-Kanak, Polis Buru Lelaki Cium Mulut ‘Adik Angkat’

February 17th, 2021 | by Najmi Suhaimi
Kini Trending

Sebelum ini, tular beberapa klip video di mana seorang kanak-kanak yang dipercayai adik angkat kepada seorang lelaki ini, telah dicium di bahagian mulutnya. Walau bagaimanapun, video tersebut telah mendapat kecaman yang hebat daripada netizen. Bahkan, Tengku Mahkota Johor dan beberapa penceramah bebas turut tampil memberikan respon berhubung video tersebut.

Artikel Berkaitan: ‘Tengok Gaya Macam Dah Sex Grooming’ – Penceramah Bebas Tegur Lelaki Bangga Cium Mulut ‘Adik’

Artikel Berkaitan: ‘Ini Salah, Jangan Biar Ahli Keluarga & Orang Luar Ambil Kesempatan’ – TMJ

Artikel Berkaitan: Konon Nak Hulur Bantuan, Ini 6 Fasa Sexual Grooming Yang Ibu Bapa Wajib Tahu

Terbaru, lapor Harian Metro, pihak polis kini sedang giat mengesan lelaki tersebut bagi membantu siasatan.

Pihak polis giat mengesan

Sekadar Gambar Hiasan

Pihak polis kini giat mencari lelaki yang dipercayai pengasas kepada produk kecantikan, bagi membantu siasatan berhubung video yang dikongsinya di laman TikTok. Menurut Penolong Pengarah Bahagian Siasatan Jenayah Seksual, Wanita dan Kanak-Kanak (D11), Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Asisten Komisioner Siti Kamsiah Hassan, pihaknya turut sedang mengesan kanak-kanak tersebut berserta saksi kejadian.

Siasatan kes berkenaan lebih kepada Akta Kesalahan Seksual Kanak-Kanak dan memberi tumpuan dalam mengesan kanak-kanak berkenaan.

Terdahulu, video seorang kanak-kanak lelaki dicium oleh abang angkatnya telah meraih pelbagai respon daripada netizen. Walau bagaimanapun, pemilik asal video tersebut yang memuat naik video itu di laman TikTok telah dinyahaktif akaunya selepas video tersebut tular.

Sumber: Harian Metro

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×