berita

‘Tak Payah Buat Sesi Pendedahan Kat Media Sosial, Bincang Elok-Elok’ – Sharnaaz

July 21st, 2021 | by Najmi Suhaimi
Kini Trending

Foto: Nadir & Ustaz Ebit Lew

Hari ini, kecoh di media sosial apabila individu yang aktif membantu rakyat Palestin di Gaza, Muhammad Nadir Al-Nuri Kamaruzaman menerusi platfom Telegram memberikan pandangan peribadinya tentang misi bantuan ke Gaza oleh Ustaz Ebit Lew. Ujarnya, coretan tersebut hanyalah sebagai teguran yang boleh dijadikan iktibar dan pedoman bagi semua pihak.

Artikel Berkaitan: Nadir Akhirnya Buka ‘Cerita Sebenar’ Kenapa Misi Bantuan Ustaz Ebit Lew Ke Gaza Dipertikai

Artikel Berkaitan: Nadir Dakwa ‘Cara’ Team Ustaz Ebit Lew Masuk Ke Gaza Tidak Tersusun?

Artikel Berkaitan: ‘Itu Hal Peribadi, Seeloknya Berdamai’ – Dr Zulkifli

Artikel Berkaitan: ‘Hanya Fikir Kepentingan Peribadi & Ada Juga Nak Kejar Publisiti…’ – TMJ

Susulan daripada itu, pelakon dan usahawan terkenal Sharnaaz Ahmad menerusi Instastory tampil memberikan respon berhubung kenyataan yang telah tular hari ini.

Bincang elok-elok

Foto: Sharnaaz Ahmad 

Ujar pelakon Jebat ini, dia meminta ketiga-tiga pihak (Nadir, Ebit Lews & Caprice) untuk berbincang sebaik mungkin dan tidak menggunakan platfom media sosial untuk menceritakan perkara sebenar apa yang telah terjadi. Tambahnya lagi, tindakan berkongsi di media sosial secara tidak langsung dapat mencemarkan nama baik Malaysia berikutan ianya mudah diakses oleh seluruh pengguna media sosial.

Apa pun bincang elok-elok. Tak payah buat sesi pendedahan kat media sosial macam ni. Yang buruk orang kita jugak malu lah haih nama Malaysia. Sapa salah sapa betul takyah jadi tontonan sekalian alam. Salah boh dalam lokap yang betul teruskan perjuangan. Selesai.

Pada masa yang sama, Sharnaaz juga meminta ketiga-tiga individu ini untuk bermaaf-maafan antara satu sama lain dan bersama-sama membantu umat Islam yang terjejas.

Aku bercakap melalui pengalaman. Masa muda dulu aku buat macam Caprice buat. Tapi aku level peringkat negeri jelah dia level dunia.  Kepada Nadir, Ebit, Lew, Caprice sit down (duduk bersama) talk (cakap), forgive (maafkan), join together (bersama-sama). Tetapkan pendirian help Islam (bantu Islam) not distroy (bukan musnahkan).

Aku tak bijak bab agama. Tapi Islam unit bukan dalca. Sebab mereka ini lah Islam disayangi, jangan sebab mereka juga, Islam dibenci oleh mata luar.

Foto: Ebit Lew

Menerusi Instastory yang terakhir, Sharnaaz menjelaskan dia sama sekali tidak mahu mengetahui pihak mana yang benar dan sebaliknya. Apa yang dimahukan olehnya, cukup ketiga-tiga ikon ini berjaya mengharumkan nama Islam dan Malaysia di persada antarabangsa.

Kalau di tanya aku, aku takmau tau pun sapa salah. Yang aku nak tau, tiga-tiga bawa bendera Malaysia dan mengharumkan nama Islam dan Malaysia. Cukup takat itu permintaan aku. Ak sayang @Caprice aku sayang @EBitLew tapi dua-dua tak bagi aku fridge magnet.

Instastory penuh:

Sumber: Sharnaaz Ahmad

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×