berita

Ucapan Terakhir Ahli Seventeen Undang Sebak & ‘Deep’

December 24th, 2018 | by Amat
Kini Trending

Tsunami yang melanda Anyer, Banten di Jawa Barat, Indonesia meningkat kepada 222 orang maut manakala 843 orang cedera. Antara mangsa yang terlibat dalam insiden ini termasuk ahli kumpulan Band Seventeen dan isteri kepada vokalis kumpulan ini.

Artikel berkaitan: [VIDEO] Persembahan Terakhir Seventeen Sebelum Pentas Dibadai Tsunami

Menerusi entri Instagram vokalis Seventeen, Iffan kongsi ucapan hari ulang tahun kelahiran isterinya, Dylan Sahara yang masih belum ditemui. Dan ini beberapa status terakhir dimuatnaik ahli band yang turut mengundang sebak.

Hari ini kamu ulang tahun…

Iffan menerusi status di Instagram rasminya mengucapkan selamat ulang tahun kelahiran kepada isteri tersayang dan berharap isterinya itu dapat ditemui. Isteri kepada Iffan dan beberapa ahli band termasuk pengurus mereka juga hilang dan terkorban dalam insiden tsunami melanda Tanjung Lesung Beach Resort, Pandeglang.

Selamat jalan ko

Kita di dunia ini cuma sementara

Kapsyen dan foto ini dimuatnaik ahli band, Bani yang turut maut dalam insiden tersebut. Foto ini dimuatnaik pada 8 Disember lalu dan kapsyen ini juga sangat memberi makna.

Hidup dan mati dengan kalimat ini

Bernyanyilah, sebelum bernyanyi itu dilarang

Video yang dimuatnaik guitarist, Herman Seventeen ini turut mengundang sebak. Video ini menyaksikan persembahan mereka di Kota Tengerang, Indonesia sebelum melakukan persembahan terakhir di Banten, malam semalam.

Sumber: Riefian

SKIP THIS AD ×