berita

“Unik” – Lain Macam Rasanya Bila Kiwi Mix Dengan Avocado. Korang Patut Cuba.

November 19th, 2020 | by Intan Mahsuri
Shout Out!

Tekak ni terasa nak jamah something. Malangnya, tak tau la nak jamah apa. Dah cuba macam-macam tapi terasa sangat yang craving tu masih tak terpuaskan.

Tambahan pulak, baru-baru ni ada satu brand ni tengah trending dengan minuman yogurt perisa terbaru keluaran syarikat diorang. Teruja jugak la nak rasa, ianya gabungan buah Kiwi & Avocado kot. Dua-dua buah favourite min ni.

Sentuhan rasa yang unik, tak pelik malah sedap!

 

Memang susah nak cerna rasa macam mana rasanya Kiwi “mix” dengan Avocado. Tak ke pelik rasa minuman diorang tu nanti? Tak boleh bayang wei…

Akan tetapi, sangkaan min meleset teruk. Ternyata, BeFine Kiwi Avocado ni sedap wei! Likat, pekat dan terangkat la kalau korang minum. Susah nak “explain” rasa dia tu macam mana. Unik sangat! Yang pasti ianya tak masam macam expectation min.

Ye la, Kiwi kan masam? Masam dia tu, masam-masam manja je mungkin sebab dah campur Avocado kot. Yang pasti ada rasa lemak manis-manis. Semanis senyuman min la katakan…

Sebotol kecil (saiz 200 gram) tak cukup,  tak kenyang… Tak puas la kiranya. At least mesti nak 3 botol. Tak caya, korang cuba. Jujur erk, memang layan bila pekena minuman ni sejuk-sejuk. “Surrrr” gila. Min bagi rating 9.5 daripada 10!

Banyak variasi rasa, Pilih la yang mana korang suka

Ada banyak lagi perisa lain untuk minuman yogurt BeFine ni. Korang boleh cuba BeFine Original, BeFine Passion Fruit, BeFine Mulberry dan BeFine Strawberry

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @elfiraloy

 

View this post on Instagram

 

A post shared by nazimothman (@nazimothman)

Min jamin, rasa minuman yogurt BeFine ni memang totally tak sama. Setiap satunya ada rasanya yang tersendiri. Semuanya berbalik pada selera masing-masing la. Min suka BeFine Kiwi Avocado, sama macam Elfira Loy dan Nazim Othman.

Kaya probiotik Bifidobacterium

Kalau korang tak tahu minuman yogurt BeFine diperkaya dengan probiotik Bifidobacterium. Bifidobacterium adalah “leading” probiotik di Jepun.

Ianya dah dibuktikan secara klinikal mampu mencegah masalah usus, menguatkan sistem imunisasi tubuh badan dan mampu mencegah influenza jika diambil secara konsisten.

Ada 2 saiz, boleh dapatkan di pasaraya berdekatan korang

Minuman yogurt BeFine ada saiz iaitu 200 gram & 600 gram. Bagi yang baru cuba-cuba nak consume BeFine, min sarankan mula dengan saiz 200 gram. Takut tak kena dengan selera, at least korang tak rasa ralat untuk cuba perisa yang lain pulak.

Minuman BeFine ni korang boleh beli dekat 7-Eleven, NSK, AEON, MYDIN & semua pasaraya di bawah.

 

Nak tahu lebih lanjut mengenai produk dan promosi yang BeFine ada untuk korang, korang like dan follow je media sosial diorang.

Facebook: BeFine Malaysia

Instagram: @befinemalaysia

×