berita

[VIDEO] Dah Buka Parcel, Tak Nak Bayar COD Sebab Baju Ketat

October 6th, 2021 | by Zulaikha
Kini Trending

Sekadar gambar hiasan

Pembelian barang secara atas talian bukan satu perkara yang baharu bahkan, ia semakin mendapat tempat dalam kalangan masyarakat. Namun begitu, pelanggan perlu bersiap sedia dan menerima dengan hati terbuka jika barang yang ditempah tidak seperti mana yang diiklankan.

Artikel Berkaitan: Tak Diberi Makan Semasa Majlis Perkahwinan, ‘Photographer’ Balas Dendam Padam Gambar Depan Pengantin

Artikel Berkaitan: Dah Order Punya Banyak, Bila Dah Sampai Tempat COD Boleh Pula Cakap Nak Main-Main Ja…
Artikel Berkaitan: Punya Takut Suami Marah Bayar Caj COD, Wanita Gigih Kira Kos Peniaga Sampai Guna Excel!

Pelanggan buat hal

Seperti perkongsian seorang penghantar barang dari Indonesia, menerusi laman TikTok menceritakan karenah seorang pelanggan yang dikatakan enggan untuk membayar barang yang ditempahnya. Difahamkan, wanita ini menggunakan kaedah pembayaran secara Cash On Delivery namun, dia dipercayai membuka bungkusan tersebut terlebih dahulu tanpa membuat sebarang pembayaran.

Penderitaan peniaga atas talian. Saya minta maaf kepada penjual ya ok?

Mengulas lebih lanjut, wanita tersebut memberikan penjelasan baju yang dibelinya ketat dan dia enggan untuk membayarnya sebelum melarikan diri. Walaupun, diugut untuk diviralkan di media sosial wanita ini sama sekali tidak kisah dan pemuda ini sempat memberikan nasihat kepada wanita ini supaya tidak membuat pesanan secara atas talian selepas ini.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen kurang bersetuju dengan cara yang dilakukan oleh wanita ini dan memberikan cadangan kepadanya untuk membeli di pusat beli-belah.

Video penuh:

@dickyantikaDerita kurir online shop ….saya minta maaf tuk seller ya ?????#1000pelangganjnt #kurirpaket #fyp??viral #fypdongggggggg? suara asli – user7717311292973

Respon netizen

Sumber: Dickyantika

SKIP THIS AD ×