berita

[VIDEO] ‘Guard’ Dah Pesan Jangan Naik Tingkat 14, Individu Terkejut Lepas Naik Lif Tiba-Tiba…Seram!

April 13th, 2021 | by Shira
Kini Trending

Memang tak dapat dinafikan, gangguan makhluk halus atau jin bukanlah satu perkara yang asing lagi. Malah, kita perlu percaya dengan kewujudan makhluk ini. Bukan itu sahaja, ‘mereka’ ini ada di mana-mana termasuklah di sekeliling kita cuma kita sahaja yang tidak menyedarinya.

Baru-baru ini, viral satu video di media sosial yang dirakam oleh seorang lelaki ketika dia menghantar pesanan makanan di kawasan perumahan yang terletak bersebelahan dengan Highland Tower.

Guard dah pesan awal-awal

Video pendek itu dikongsikan oleh Ameer Ammar di akaun TikTok miliknya. Lelaki ini yang juga merupakan seorang penghantar makanan mendakwa telah menerima pesanan daripada seorang pelanggan yang tinggal di sebuah kondominium yang terletak tidak jauh dari bangunan ‘berhantu’ Highland Tower. Dakwa lelaki ini, ketika dia tiba di kawasan tersebut, pengawal keselamatan yang bertugas memberi ‘amaran’ dan ‘melarang’ lelaki ini untuk naik ke tingkat 4 dan 14 bangunan tersebut.

Tetapi lelaki ini tetap dengan pendiriannya mahu menyelesaikan tugasnya dengan menghantar pesanan makanan kepada seorang pelanggan di tingkat 14. Namun, ada kisah ‘seram’ yang berlaku apabila lif yang dinaikinya tersangkut selama 2 jam. Selepas menunggu hampir dua jam, akhirnya lif tersebut berfungsi semula. Walaupun begitu, tidak dapat dipastikan kesahihan mengapa pengawal keselamatan itu memberi ‘amaran’ sedemikian, mungkin juga ada kisah seram yang berlaku sebelum ini atau pun ianya adalah rekaan semata-mata.

Haih seram!

@ameerammar55Last la Aku dtg sni..apartment Sebelah Highland tower? Amityville Horror – Scary Halloween Sound Effects – Halloween Sound Effects

Sumber: Ameer Ammar

SKIP THIS AD ×