berita

[VIDEO] Kak KM Percaya Feng Shui Beri Kekayaan, Netizen Bagi Nasihat – ‘Kepada Tanah Juga Kita Kembali’

November 17th, 2023 | by Zulaikha
Kini Trending

KAK KM FENG SHUI

Usahawan sensasi, Kak KM bersuara selepas dikecam warganet kerana mengamalkan kepercayaan dan kebaikan Feng Shui untuk lokasi kediaman.

Artikel Berkaitan: ‘Boleh Pergi Mampu*, Anak Kau Bodo*’- Kak KM Mengamuk Keputusan 4 Flat Anak Diperlekeh Netizen

Artikel Berkaitan: [VIDEO] Kak KM Mengamuk Dengan Suami, Kereta Rosak Langgar Tembok Rumah – ‘Minta Maaf Pun Tak Ada’

Jangan nak ajar orang

KAK KM FENG SHUI TANAH

Menerusi hantaran di Instagram (IG), Kak KM mempertahankan diri dengan menyelar individu yang mengkritik sebagai berlagak pandai dan tunjuk hebat.

Kata Kak KM, netizen perlu mengetahui asas pengetahuan tentang bisnes tanah terlebih dahulu sebelum menasihati orang lain.

Apa benda pagi-pagi buta, ‘Kak KM jangan khurafat. Kak KM kalau nak kaya kena solat dua rakaat selepas solat subuh. Kau buat ke tak solat dua rakaat? Dah kaya belum?

Jangan nak ajar-ajar orang, jangan sesekali. Kita belum tentu betul ke tak. Jangan main cakap sebarangan. Macam bagus saja kau. Kelakar.

Nak cerita, oh tanah. Orang kaya memang macam itu bodoh. Beli tanah, jual tanah. Ada aset, kumpul aset. Jangan main cakap.

Kau yang tak pernah buat apa-apa bisnes pasal tanah tak tahu apa, patut bertanya. Jangan tunjuk pandai, tunjuk hebat. Lepas itu, kau ajak ramai-ramai untuk kondem orang.

Kau jangan macam itu, kau releks saja. Apa orang jual, kau patut support. Sesama melayu. Kau patut cakap bagus. Kalau benda tak bagus, buat apa berjuta-juta duit kita pergi kat situ.

Kau sakit hati

KAK KM FENG SHUI

Dalam pada itu, Kak KM atau nama sebenarnya Liana Rosli berkata kebanyakan netizen yang lantang menentang itu mempunyai penyakit iri hati dan cemburu melihat kejayaan orang lain.

Suka hati kau la. Tak ada kena mengena dengan hidup aku. Yang penting, yang kita tahu sebenarnya kau ada penyakit iri hati dan terlalu cemburukan orang lain.

Bila orang ada dapat achievement, kau sakit mata. Kau sakit hati.

Terdahulu, Kak KM memuat naik tujuh rakaman video mempromosikan kawasan tanah lot yang dikatakan mempunyai Feng Shui yang bagus.

Sumber: Instagram

SKIP THIS AD ×