berita

[VIDEO] Nak Lari Mana? Pulangkan Baliklah Duit Orang Tu…Tak Berkat

February 14th, 2020 | by Azizi Rahman
Kini Trending

Duit sudah dikeluarkan dari mesin wang automatik (atm) tapi terlupa nak ambil. Bila nak pergi semula, duit sudah lesap! Itulah yang dilalui seorang lelaki yang kerugian sejumlah wang selepas terlupa mengambil wang yang dikeluarkan.

Hasil bantuan pihak stesen minyak, rakaman cctv menunjukkan seorang lelaki yang sedang berurusan di mesin atm sebelah mengambil duit tersebut.

Saya nak cepat sampai lupa ambil wang

Kejadian pagi tadi lebih kurang jam 9 pagi. Saya nak cepat. Cuma capai atm card jer, duit yang keluar dah lupa nak ambil.

Adik sebelah nampak duit berkenaan ambil dan terus berlalu pergi. Mohon pulangkan semula yer. Pada yang mengenali adik tersebut beritahulah. Ada keperluan mustahak untuk gunakan wang tersebut.

Hubungi saya 0123841416 Ishak. Terima kasih staff petronas pasar borong Selayang. Anda awesome Lima bintang untuk anda Kerana berikan kerjasama. Semoga adik berkenaan hubungi saya semula deh.

Menurut Ishak, dia dalam keadaan tergesa sehinggakan lupa untuk mengambil wang dari mesin berkenaan setelah membuat pengeluaran wang. Lelaki yang menggunakan mesin atm di sebelahnya menyedari wang tersebut tidak diambil oleh Ishak namun bertindak mendiamkan diri dan terus mengambil wang berkenaan tanpa rasa bersalah.

Tak amanah betul orang macam ni

Rata-rata netizen mengecam tindakan lelaki itu yang tidak amanah kerana mengambil hak orang lain. Jika dilihat menerusi video itu, lelaki berkenaan sepatutnya sempat untuk memulangkan kembali wang kepada pemilik asal.

Sumber: Ishak Ibrahim

The following two tabs change content below.