berita

Wanita Ini Dakwa Ditipu & Dapat Dress Bridesmaids Buruk Dari Fashion Designer Terkenal

September 29th, 2015 | by Wan
Kini Trending

tipu

Sudah menjadi trend masa kini khususnya pengantin wanita yang mahu melansungkan perkahwinan pasti diiringi oleh bridesmaids dalam kalangan keluarga dan kawan-kawan.

Seperti mereka yang lain, kakak kepada wanita ini turut mengimpikan perkahwinan diiringi oleh bridesmaids mengenakan dress yang cantik namun lain pula jadinya apabila ‘ditipu’ oleh sebuah butik.

Janji design lain, dapat design lain. Malah siap lari dan lepas tangan tak mahu bersemuka. Siapa tak berang kan?

Janji lain, dapat lain

Screen Shot 2015-09-29 at 1.17.24 PM

Menurut pemilik akaun Twitter yang bernama Suraya Hanim ini, kakaknya telah menempah wedding dress & bridesmaids dresses di sebuah butik terletak di Neo Damansara.

Pada awalnya butik berkenaan bersetuju untuk menerima tempahan terbabit berdasarkan contoh yang diberikan harga rm380 selepas discount.

Namun semuanya bertukar hampa apabila melihat hasil dress yang telah siap. Memang tak sama langsung dan sangat mengecewakan.

Lepas tangan

Screen Shot 2015-09-29 at 1.18.27 PM

Paling menyakitkan hati bila designer terbabit memberi seribu satu alasan setiap kali diajak berjumpa bagi menyelesaikan masalah ini.

Pada masa sama netizen turut meluahkan rasa geram terhadap designer terbabit sambil menyifatkan dress sedemikian mampu dimiliki dengan harga yang jauh lebih murah.

Menurut netizen juga butik berkenaan banyak masalah dan pernah satu ketika didakwa menipu seorang selebriti tempatan.

Screen Shot 2015-09-29 at 1.22.43 PM Screen Shot 2015-09-29 at 1.22.58 PM

Screen Shot 2015-09-29 at 1.22.43 PM

Harap lepas ni korang kalau nak tempah dress berhati hati lah.

Sumber : Suraya Hanim

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×