berita

Hafizh Syahrin Jual Basikal Kesayangan RM42k Untuk Berlumba

June 29th, 2021 | by Amirul Asraf
Kini Trending

Pelumba Moto2 negara, Hafizh Syahrin ingin menjual basikal kesayangannya dengan harga RM42,000. Menerusi posting yang dimuat naik di Instagram, basikal jenis Shiv TT dengan nilai pasaran dikatakan mencecah lebih RM70,000 itu dibeli oleh Hafizh sejak beberapa tahun yang lalu.

Artikel berkaitan: Isteri Didakwa Gagal ‘Terbang’ Ke Eropah, Hafizh Syahrin Mohon Netizen Jangan Salahkan KBS

Artikel berkaitan: ‘Atlet Yang Berpangkalan Di Luar Negara Saja Dibenarkan Bawa Pasangan’

Guna untuk beriadah

Menurut Hafizh, dia sering menggunakan basikal tersebut bagi tujuan beriadah terutama selepas berakhir perlumbaan di luar negara.

Untuk dijual TT Shiv kepunyaan saya. Hanya 200 kilometer dan dijual dengan harga RM42 ribu. Kepada berminat boleh mesej saya. Jual sebab nak race(lumba).

Mengikut maklumat, basikal berkenaan dikeluarkan syarikat Specialized pada 2019 yang dikatakan lebih ringan daripada keluaran terdahulu dan mempunyai reka bentuk aerodinamik begitu baik. Sebelum ini, nama Hafizh menjadi viral apabila dia meluahkan rasa kecewa berhubung isu isterinya tidak boleh terbang ke Itali.

Hafizh juga pernah menggunakan platform yang sama untuk meluahkan rasa tidak puas hati apabila dia terpaksa menjalani kuarantin di hotel dalam tempoh seminggu selepas pulang dari luar negara. Di samping itu, pelumba negara ini juga pernah memberitahu bahawa dia terpaksa menggunakan wang saku sendiri untuk menampung perbelanjaan sepanjang menyertai kejohanan di luar negara.

Sumber: Hafizh Syahrin

The following two tabs change content below.

Amirul Asraf

Content Champion at Rev Asia Berhad
I became a writer to come as close as possible to the heart of the world.

SKIP THIS AD ×