berita

‘Kalau 500GM, Buat 500GM!’ – Viral Kek Tak Cukup Timbangan, Pelanggan Nafi Pulangkan Kembali Kek

September 29th, 2018 | by Shafika
Isu & Kontroversi

Baru-baru ini viral satu status seorang perniaga yang mendakwa pelanggannya memulangkan kembali 7 tempahan kek. Status itu menimbul kemarahan orang ramai yang menganggap pelanggan itu biadap.

Artikel Berkaitan : Gara-Gara Timbangan Tak Cukup, Pelanggan Pulangkan Semula 7 Tempahan Kek

Terbaru, seorang individu yang mendakwa dirinya pelanggan tersebut tampil beri penjelasan sebenar. Menurutnya, dia tidak pulangkan kek tempahan itu.

Tak kisah bayar mahal pun

Dengan lafas bismillah… Sopi mulakan bicara…Orang cakap it just a piece of cake. Yaaa senang jer nak menghentam orang dan viralkan seseorang, dan nama seseorang. 500 gm for me is still 500 gm supposely to be… Correct me if I’M WRONG….! Tak di nafikan nampak kek sedap! Strawberi menimbun atas kek. Yeyeye tak sempat jugak nak makan…. Eventho ada orang bayarkan dat piece of cake! ehhh silap a piece of s***! BUT 500 GM IS STILL 500 GM! 

Bukanlah asbab dengan penimbang untuk menjatuhkan orang. If you said 500 GM make it as IT IS 500 GM1 Tak kesah kalau nak bayar mahal atau kos delivery. We didn’t have problem to pay as it is! FYI takde siapa pon RETURN PON KEK TUH! FYI takde siapa pon BERKIRA NAK BAYAR DELIVERY! If customer complain…. You just take as it is laaa….
Buat pedoman….. Bukanlah niat nak menjatuhkan you as CHEF!

Kiteorang tak pulangkan 7 kek tu

You screenshot ppl convo you nak tunjuk apa sebenarnya??? You screenshot ppl name you nak tunjuk apa sebenarnya??? You cakap kitorang return all 7? Kitorang tak pulangkan tahu….! You cakap kitorang berkira delivery? Bukan you ker tetapkan harga???
You hadap sangat ker VIRAL ne untuk lariskan jualan you ker sis? Akad jual beli you mention berat! U kenalaaa make sure berat you betul. Takut- takut apa berat yang tak cukup jadi haram sis. Ambillah sebagai pengajaran.

Orang pm u elok2 with NICE words in the first place. AMBILAH SEBAGAI PEDOMAN. TAKDE NIAT NAK JATUHKAN YOU SIS! TAKDE NIAT NAK BERKIRA PASAL BERAT. KEBETULAN ADA PENIMBANG! WE PM YOU IN THE RIGHT MANNERS untuk you memperbaiki kualiti dan mutu kek you….! itu sahaja ! TITIK! Salahker hak kitorang? Renung-renungkan. Assalamualaikum! #kurangkankontrovesitingkatkanprestasi

Sumber : Natasha Aziz

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×