berita

Lakonan Diberi Pujian, Hairul Azreen Lebih Selesa Dikenali Sebagai Pelakon Aksi

May 18th, 2022 | by khairil
Kini Trending

Foto: Hairulazreen

Pelakon Hairul Azreen membintangi filem The Assistant yang bakal menemui penonton bermula esok.

Artikel Berkaitan: Layak Ke Festival Filem Antarabangsa, ‘The Assistant’ Bakal Ditayangkan Di Malaysia 19 Mei Ini!

Hairul terima pujian

Foto: Hairulazreen

Impian untuk bergelar status sebagai pelakon aksi semakin menjadi kenyataan apabila Hairul atau nama sebenarnya, Hairul Azreen Idris diberi kepercayaan untuk memegang watak sebagai Feroz dalam filem The Assistant karya pengarah Adrian Teh.

Memetik laporan Kosmo, pelakon yang berusia 34 tahun itu menerima dengan hati yang terbuka semua pujian dan kritikan mengenai lakonanya dalam filem aksi terbaharu berkenaan.

Saya dah tengok filem itu banyak kali. Dalam lebih 20 kali saya dah tengok filem The Assistant. Jadi, perasaan yang saya dapat adalah apabila waktu filem tamat bila nak keluar panggung, ramai jumpa saya dan cakap ‘Feroz gila’, terbaik dan ramai yang puji lakonan saya.

Ini merupakan percubaan pertama saya memainkan watak lain daripada apa yang pernah saya jayakan.

Jadi, saya sangat bersyukur dapat respons yang baik.

Hairul juga berharap penonton akan suka dengan filem The Assistant dan jika mendapat sambutan hangat pasti akan ada sambungannya.

Karya tempatan dihargai orang luar

Foto: Hairulazreen

Bulan lalu, The Assistant juga terpilih mewakili Malaysia apabila disenarai pendek untuk bersaing dalam Far East Film Festival (FEFF) Ke-24 di Udine, Itali.

Dalam festival filem luar negara, karya yang ditayangkan lebih bersifat ‘art’ atau ‘deep’. Kebanyakan jalan cerita agak perlahan. Cerita kami pula begini dan mereka mungkin berasa puas hati.

Apabila kami keluar (dari panggung), mereka sampai kejar dan cakap, ‘cerita anda bagus’.

Respons daripada mereka semuanya baik. Watak Feroz satu perkara yang saya tak pernah dapat dalam mana-mana filem lakonan sebelum ini. Bahkan, ramai yang kata lakonan saya bagus. Alhamdulillah, untuk semua itu.

Filem The Assistant menelan belanja RM6 juta dan merupakan hasil kerjasama Sony Pictures Entertainment Malaysia dan Act 2 Pictures.

Sumber: Kosmo

SKIP THIS AD ×