berita

‘Mana Mungkin Boleh Melupakan’ – Intan Liana

May 16th, 2021 | by Amat
Kini Trending

Pelakon Izreen Azminda baru saja diberi kesempatan untuk bertemu dengan bekas isteri kepada suaminya iaitu Intan Liana Saleh dalam sesi rakaman Melodi Raya, baru-baru ini. Susulan dari rakaman program tersebut, Izreen berkata dia telah meminta maaf kepada Intan sebanyak tiga kali sepanjang program itu.

Artikel berkaitan: Selepas 4 Tahun Dihimpit Kontroversi, Izreen Azminda Syukur Dapat Jumpa Intan & Minta Maaf

Sementara itu, meninjau di posting Instagram kelihatan kedua-dua mereka memuat naik status berkaitan ‘meminta maaf dan memaafkan’. Adakah posting berkenaan menggambarkan kepada situasi yang sedang dihadapi mereka?

Yang meminta maaf itu kuat

Izreen Azminda kelihatan memuat naik foto dan video boomerang bersama Intan Liana di laman Instagramnya. Malah, turut disertakan dengan kapsyen berkaitan ‘memohon maaf’ dan kedamaian. Pelakon itu juga mengharapkan kemaafan dan memohon pengikutnya mendoakan kebaikan kepada sebuah pendamaian yang dihadapinya.

Yang meminta maaf itu kuat, yang memaafkan itu kekuatan, yang dulu itu masa lalu yang kini itu perjalanan. Keikhlasan tak boleh dipaksa, tak juga boleh dipinta, tapi keikhlasan itu hadir dari hati yang benar benar rindukan kedamaian.

Jika memaafkan itu sebuah kemenangan, maka tenangnya kehidupan menjadi ukuran, dan jika dimaafkan itu sebuah penghormatan, maka kebahagiaan itu menjadi impian. Allah itu pemegang hati pada setiap yang bernyawa, pemilik jiwa pada setiap pelusuk bumiNya, jika dia temukan kedamaian dari sebuah beratnya ujian, maka akan ada kisah indah pada sebuah pengakhiran.

Andai kemaafan ini tidak mampu menembus kesalahan, namun tidak mematikan sujud doaku padaNya untuk sebuah pengakhiran indah yang dinantikan. Tidak ada apa yang saya mahukan, Cuma doa-doa dari kalian supaya kita semua bertemu pengakhiran yang baik saja.

Niat itu seperti surat

Sementara itu, Intan Liana juga kelihatan memuat naik posting dan berkongsi kapsyen berkaitan ‘niat’. Namun, tidak dipastikan sama ada posting berkenaan ditujukan kepada Izreen Azmina.

Niat itu seperti surat. Salah tulis alamat, akan sampai salah tempat. Setiap orang akan kembali kepada apa yang diniatkan. Jadi, betulkan niat. Selagi tak ada rasa bahagia. Selagi ada kesulitan. Mana mungkin boleh melupakan. Lihat pada situasinya, jika ikhlas hanya Allah aku dan dia.

Sumber: Izreen Azminda, Intan Saleh

SKIP THIS AD ×