berita

Orang Johor Je? – Ucap Terima Kasih Hanya Kepada Bangsa Johor, Harith Iskander Dikecam Netizen

December 14th, 2016 | by Wan
Isu & Kontroversi

ohbulanharith

Kejayaan pelawak terkenal tanah air Harith Iskander beberapa hari lalu yang dinobatkan sebagai individu paling kelakar di dunia  di Finland ternyata menjadi kebanggaan buat seluruh rakyat Malaysia.

Namun Harith Iskander dikecam hebat oleh netizen gara-gara ucapannya yang didakwa ‘pilih bulu’ dengan hanya merakamkan ucapan penghargaan kepada bangsa Johor sahaja sedangkan seluruh rakyat menyokong beliau.

Harith Iskander bagaimanapun tampil menepis dakwaan tersebut menerusi post terbarunya di laman Instagram.

Sokongan dari Bangsa Johor

Komen netizen

screen-shot-2016-12-14-at-11-21-32-am screen-shot-2016-12-14-at-11-21-46-am screen-shot-2016-12-14-at-11-23-06-am

screen-shot-2016-12-14-at-11-39-20-am screen-shot-2016-12-14-at-11-39-59-am

Penjelasan Harith Iskander

Rupa-rupanya ada segelintir netizen yang tidak berpuas hati dengan post saya dimana saya mengucapkan terima kasih kepada peminat Bangsa Johor yang menyokong saya dalam pertandingan Funniest Person in the World anjuran Laugh Factory. Mereka anggap yang saya mengucapkan Terima kasih HANYA kepada orang Johor dan bukan dengan orang lain yang memberi sokongan kepada saya. Dah jelas mereka yang anggap begitu tak sempat ataupun tak baca langsung beberapa post sebelum itu dimana saya bertungkus lumus mengucap terima kasih kepada kesemua golongan penyokong yang lain yang selama-lama ini tak habis-habis support saya. Post ‘Bangsa Johor’ itu saya tulis khususnya untuk kawan-kawan blogger, social influencers dan pihak media dari Johor yang berpenat-penat menyokong saya di belakang tabir sejak pertandingan ini bermula. Mungkin salah saya sebab tak memperjelaskan perkara ni. Tak apa. Kadang-kadang orang Farhan apa yang mereka nak faham. Saya tak boleh kawal persepsi orang, apa yang saya boleh buat, adalah pastikan niat saya positif. Saya ingin mengunakan stand up comedy untuk menyatukan orang, dan KALAULAH saya terpecahbelahkan kita pulak, saya minta maaf banyak banyak. Komedi stand-up saya sentiasa tentang menguatkan hubungan antara kita melalui gelak ketawa dan saya akan teruskan buat sehabis baik. Sekali lagi saya minta maaf kalau ada yang terguris hati sebab itu bukanlah niat saya. Izinkan saya merancang kenduri dan makan-makan untuk SEMUA yang telah menyokong saya.. supaya saya berpeluang mengucap terima kasih sepenuh hati secara personal. Butiran majlis ni akan saya kongsikan dalam masa terdekat. Jom gelak sama-sama dan ceriakan dunia! ORANG TENGAH GELAK TAK BOLEH MARAH-MARAH ??

A photo posted by Harith Iskander (@harithiskander) on

So tak payah lah nak gaduh-gaduh lagi mengenai isu bangsa Johor ini. Harith Iskander dah pun jelaskan hal sebenar dan menghargai sokongan daripada semua rakyat Malaysia.

Sumber : Harith Iskander

SKIP THIS AD ×