berita

‘Sejuk Je Awak Tadi Sayang..’ – Berbaki 2 Bulan Sebelum Timang Anak Sulung, Isteri Sedih Suami Dijemput Ilahi

March 8th, 2021 | by Shira
Kini Trending

Setiap pasangan yang sudah berkahwin pasti tidak sabar menanti kehadiran cahaya mata sebagai penyeri rumah tangga.

Artikel Berkaitan: [VIDEO] ‘Sepatutnya Saya Datang Bawa Cincin..’ – Majlis Tunang Jadi Hari Pengebumian, Pilu Kekasih Dijemput Ilahi

Artikel Berkaitan: [VIDEO] ‘Terbayang Sayang Dalam Rumah..’ – Hampir 4 Bulan Isteri ‘Pergi’, Suami Menangis Diminta Kemas Rumah Sewa

Artikel Berkaitan: ‘Saya Sayang Awak Sampai Bila-Bila’ – Isteri Meninggal Dunia 11 Hari Berpantang

Tetapi lain pula dengan nasib yang dilalui oleh bakal ibu ini apabila keterujaannya menyambut cahaya mata sulung bertukar menjadi satu momen sedih apabila si suami telah pergi dijemput Ilahi.

Suami pergi menghadap Ilahi

Foto: Facebook Ieqa Muhammad

Seorang wanita yang dikenali dengan nama Ieqa Muhammad ada memuat naik beberapa posting di Facebook dengan meluahkan rasa sedih dan terkilan atas pemergian suami tercinta, Mohamad Shirhan. Arwah dipercayai meninggal dunia pada 2 Mac 2021 akibat masalah asma.

Ieqa yang sedang sarat hamil tujuh bulan ini mengakui sangat terkejut dengan berita tersebut. Walaupun berat untuk ditelan tetapi dia reda dengan dugaan dan takdir yang diberikan kepadanya itu.

Berehatlah abang. Abang terlalu penat atas dunia ni. Tiada lagi bila masuk malam berebut handphone dengan saya. Awak nak main game, saya nak promote. Tiada lagi perkataan ‘lapar’ even awak dah kenyang time tu.

Isteri pulang ke Kelantan

Foto: Facebook Ieqa Muhammad

Difahamkan, usia perkahwinan pasangan ini baru sahaja mencecah 9 bulan. Meskipun begitu wanita ini masih berterima kasih kepada arwah suaminya kerana telah menjaga dan melayannya dengan begitu baik.

Bercerita dengan lebih lanjut, Ieqa memberitahu pada 6 Mac 2021 dia mengambil keputusan untuk berpindah dari rumah sewa mereka dan pulang ke rumah keluarganya yang terletak di Kelantan.

Urusan awak sangat dipermudahkan. Alhamdulillah. InsyaAllah lepas sayang habis pantang, sayang datang sana bawa baby jumpa awak okay.

Berehatlah di sana…

‘Adik lagi 2 bulan nak keluar’

‘Rindu tak terkata..’

Sumber: Ieqa Muhammad

SKIP THIS AD ×