berita

Siapa Cepat Dia Dapat! – Wanita Ini Dedah Sindiket Penipuan Penjualan Bayi Di Facebook

June 4th, 2015 | by Wan
Isu & Kontroversi

anakangkat

Hampir setiap hari kita disajikan dengan berita tentang kes pembuangan bayi yang cukup tidak berperikemanusiaan. Malah beberapa minggu lalu, penemuan beberapa bahagian bayi yang telah dikerat cukup menimbulkan kemarahan orang ramai.

Terbaru, pendedahan ekslusif wanita ini tentang sindiket penjualan bayi melalui Facebook dan applikasi Whatsapp ini bakal memeranjatkan anda semua.

Iklan Di Group Facebook

Screen Shot 2015-06-04 at 1.02.32 PM

Pada awalnya lelaki yang dikatakan mahu menjual bayi ini hanya mengiklankan perkara tersebut di sebuah group Facebook. Dengan menggunakan “Siapa mahu anak angkat” sudah pasti ramai yang berminat.

Namun semuanya terbongkar apabila seorang wanita bernama Kalsom cuba menghubungi nombor yang diberi kerana ingin mengambil anak angkat.

Minta Bayar Kos Bersalin RM2500

bayar

Pada awalnya lelaki terbabit tidak meminta wang namun mahu Kalsom membiayai segala kos bersalin ibu bayi tersebut di sebuah hospital Swasta di Melaka yang berjumlah sekitar RM2500.

Lelaki tersebut meminta duit pendahuluan daripada Kalsom namun tidak diendahkan sehingga terpaksa menggugut untuk memberikan bayi tersebut kepada orang lain.

Berikut merupakan beberapa screenshot perbualan mereka.

ohbulan11

ohbulan12

ohbulan14 ohbulan15

Kronologi Kejadian

oklaa

Sumber : The Hype Media

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×