berita

[VIDEO] Mahu Tumpang Berteduh Tapi Wanita Ini Diherdik, Dihalau Dari Masjid Kerana..

April 11th, 2017 | by Wan
Isu & Kontroversi

ohbulantengking

Ketika ini viral di media sosial video seorang lelaki tua yang merupakan seorang ayah ditengking oleh lelaki lain dek kerana anak perempuannya tidak bertudung di masjid. Video berdurasi 15 saat itu bagaimanapun menerima kritikan netizen kerana cara teguran lelaki terbabit yang dikatakan agak tidak beradap.

Menurut kapsyen di video tersebut, wanita terbabit berhenti sebentar di masjid sementara menunggu hujan berhenti. Pada masa yang sama menemani ibunya makan.

Tumpang berteduh

Memg salah akak, kawasan masjid, kena pakai tudung,.ni pon sbb nk tumpang berteduh sementara nak tggu ujan stop & petir kilat reda,.sementara nk temankan mak mkn nasi,.yelahh dari pagi mak akak xmkn ape2,.sementara nk tggu time melawat adik accident kt wad,.
Tiba2, ada seorg hamba Allah, dtg trus sound,.” Ni masjid kan? Ni masjid kan? Ko tu xpakai tudung, tlg hormat masjid, so ko bleh kuar skang !”
Tp memandangkan mak tgh mkn, so ingt nk tggu la mak abih mkn,.
Rupa2nya die dtg lagi, trus sound kali ke2, ” kan aku dh kata kan? Ni masjid kan? Ko ni xhormat masjid ke?!

Ayah akak trus menyampuk, ” lepas isteri sy mkn ni, kami sume akan kua, lgpon, ujan lebat & petir, sy nk berteduh kejap,.( dlm video tu, korang pon nmpk kan, mak akak pon xabih mkn pon lagi )
Tgkla cara anak muda berbahasa ngn org tua cmne? Angkat2 tgn cmtu? Klu nk marah akak, marahla akak sorg, tp ngn org tua pon ko punye la tggi sore,,oo siap ckp, ” aku polis bantuan sini !”
Oo cmni rupanye polis bantuan ye ? org2 sekeliling situ, leraikan & suruh kami semua beredar je dari situ,.org2 situ pon ckp blk kt die,.salah cara ko ni tegur org!
Kesian mak abah, ? org main herdik2 je,.alahaiii,.besar sgt ke salah akak? nasibla akak pk memg akak yg salah,so akak diamkan je ,.
Disebabkan ujan lebat, petir kilat, terima kasih atas ihsan org ramai bg payung utk mak abah tadi ?

Sumber : Lisza Laressa

SKIP THIS AD ×