berita

Dikecam Bertatu Di Bahagian Dada, Baby Shima Suruh Netizen Henti Main Media Sosial – ‘Ini Rasa Berdosa Pun Masih Tengok’

October 18th, 2021 | by Zulaikha
Kini Trending

Selepas insiden mempersenda kekurangan seorang lelaki orang kelainan upaya yang kudung tangan ketika muncul dalam sebuah temu ramah program televisyen sekitar Mac lalu, penyanyi Baby Shima terus-menerus dikecam netizen di laman sosial Instagram.

Artikel Berkaitan: Baby Shima Menangis, Merayu Mohon Maaf Isu ‘Tiru’ Aksi OKU

Biar netizen nilai

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NENG BABY SHIMA (@babyshimaofficial)

Memuat naik video bersama selebriti media sosial, Ammar Nazhan telah mengundang netizen untuk kecam apabila memperlihatkan lukisan seperti tatu di bahagian dada.

Ketika dihubungi, Shima, 29, akui sudah lali dengan kecaman justeru dia enggan mengulas lanjut.

Biarlah netizen yang menilaikan sendiri. Sebab saya ni bercakap baik pun tetap tak diterima netizen. Jadi, saya buat apa yang saya suka. Yang penting tak kacau orang sudah.

Sekarang ini kalau kita post atau buat kandungan apa saja netizen akan kritik atau hentam. Ada saja yang tidak kena di mata mereka.

Contoh, saya ada perasan orang buat content bagi sedekah pun orang bercakap juga yang dia nak menunjuk-nunjuk dan kena kecam.

Jangan main media sosial

Dalam pada itu, pemilik nama Nor Ashima Ramli menasihati netizen agar berhenti mengikutinya di laman sosial bagi mengelakkan tambah dosa.

Katanya lagi, dia akan terus melakukan apa sahaja yang ingin dilakukan selagi tidak mengganggu kehidupan orang lain.

Apa saja kecaman atau kritikan, saya memang akan buat tak tahu saja. Saya pernah post pakai tudung nyanyi lagu ketuhanan pun tetap orang kecam.

Bagi saya, apa kita nak buat… buat saja la. Yang penting kita tak kacau kehidupan orang lain dan kalau rasa berdosa, jangan tengok.

Ini rasa berdosa pun masih tengok. Kalau tak nak berdosa, jangan main media sosial. Fokus saja pada amal ibadah.

Sebelum ini, hantaran Shima dipenuhi dengan komen netizen yang ingin mengetahui tulisan tatu yang tertera namanya itu kekal atau palsu.

@rosidi_khalifah: Awak ada tatu ke?

@sopexspiky: Harap-harap bukan tatu.

@iamnad_123: Well now you get a tattoo.

Sumber: Instagram @babyshimaofficial

SKIP THIS AD ×