berita

Ibarat Jodoh Dari Lahir! Wanita Miliki Tarikh & Tempat Lahir Sama Dengan Tunang, Beza Setengah Jam Je!

January 10th, 2022 | by Hariz
Kini Trending

Sekadar gambar hiasan

Antara ungkapan yang sering kita dengar apabila bercakap tentang jodoh adalah, jodoh itu sudah tertulis di lauhul mahfudz. Namun, siapa sangka jodoh seseorang itu mampu berada dekat dengan pasangannya seawal waktu kelahiran lagi.

Ibarat kembar berjarak setengah jam

Foto: Tiktok @asmeimay2

Tular sebuah video di laman Tiktok yang dikongsi pengguna @asmeimay2, yang terkejut apabila mendapat tahu dia dan tunangnya berkongsi bukan sahaja tarikh lahir yang sama, malah mereka juga dilahirkan di hospital yang sama, dan waktu kelahiran yang berbeza hanya 33 minit.

Menurut wanita tersebut, walaupun dilahirkan di hospital yang sama, mereka tidak pernah mengenali satu sama lain semasa kecil, dan hanya mula berkawan 8 tahun lalu di Facebook.

Family kami tak kenal pun dari kitorang kecil . Jumpa partner pun kat FB , dah 8 tahun baru tahu dia lahir kat mana, masa lahir pukul berapa.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen seolah-olah tidak percaya dengan keunikan situasi tersebut dan pada masa yang sama sempat menitipkan doa buat pasangan itu agar jodoh mereka berkekalan.

Video:

@asmeimay2

Tak sangka tempat lahir pun hospital yg sama ? beza waktu lahir pun tak jauh ?#fyp #tiktokmalaysia

? Wali Yank by Iyuz misterius – Iyuz misterius

 

Sumber: Tiktok

SKIP THIS AD ×